Viimeisimmät julkaisut

Hetznerin datakeskus Tuusulassa harjakorkeudessa

Hetznerin ensimmäinen Suomen-datakeskus otetaan käyttöön vuodenvaihteessa, ja seuraavien yksiköiden perustustyöt ovat jo alkaneet

Hetzner Data Center Park Helsinki koostuu useasta rakennuksesta, joista jokaisessa on kaksi erillistä konesalia. Kunkin rakennuksen pinta-ala on 4000 m², ja maa-alaa on 150 000 m². Datakeskus sijaitsee Etelä-Tuusulassa lentokentän läheisyydessä. (Kuva: Helena Hurri)

Yritys etsii tällä hetkellä joukkoonsa palvelinasiakkaiden IT-tukena työskentelevää henkilökuntaa.

“Seuraavien kahden rakennuksen perustustyöt ovat käynnistyneet kesällä, ja ne valmistuvat ensi vuoden kuluessa. Tulevina vuosina yksiköitä nousee lisää ja rakentaminen jatkuu usean vuoden ajan varsinaisen datakeskustoiminnan rinnalla”, arvioi Hetzner Finlandin rakennuspäällikkö Ilari Seitsonen.

Vuosi sitten maanrakennustöilla alkanut projekti on edennyt siihen vaiheeseen, että ensimmäisen rakennuksen ulkoseinät ja katto on asennettu. Syksyn kuluessa rakennuksessa tehdään sisätöitä mukaan lukien ilmastointilaitteiden ja palvelinten asennusta. Datakeskuksen rakentamisessa hyödynnetään saksalaisen Hetzner Onlinen itse kehittämää energiatehokasta konseptia. Projekti on työllistänyt sekä kotimaisia että ulkomaisia urakoitsijoita.

Vuoden vaihteessa käynnistyvä datakeskus tarvitsee myös henkilökuntaa.

“Toimintojen käynnistyessä työllistämme Tuusulassa noin 20 henkeä, joista suurin osa työskentelee IT-tukitehtävissä palvellen asiakaskuntaamme ympäri maailman. Tulevina vuosina henkilökunnan määrä kasvaa sitä mukaa kun uusia konesaleja otetaan käyttöön”, kertoo Hetzner Onlinen kehityspäällikkö Daniel Biller.

Datakeskus valmistuu Tuusulan eteläosaan lentokentän läheisyyteen ja se täydentää Hetzner Onlinen Saksan Falkensteinissa ja Nürnbergissä sijaitsevia datakeskuspuistoja. Yrityksellä on palvelinasiakkaita yli 120 maassa, ja Tuusulan yksiköiden kapasiteetti palvelee asiakkaita ympäri maailman.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>