Viimeisimmät julkaisut

Hartela Oy rakentaa 114 uutta asuntoa Turun Skanssiin

TVT Asunnot Oy rakennuttaa uuden asuintalokohteen Turkuun, Skanssin kaupunginosaan.

Rakentaminen alkoi 28.9.2016 ja uusien vuokrakotien ennakoidaan valmistuvan kesäkuussa 2018. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Hartela Oy.

114 asunnon kohde sijoittuu Skanssintorin laidalle. Niin sinkuille, pareille kuin perheillekin sopivat kodit rakennetaan kahteen kerrostaloon. Pienin asunto on 30 neliömetrin yksiö, suurin neljä huonetta ja keittiö 82,5 m2. Asunnoissa on käytännölliset pohjaratkaisut ja osassa on oma huoneistosauna. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on hyväksynyt hankkeen toteuttamisen korkotukilainakohteena.

skanssi

Toimitusjohtaja Teppo Forss kertoo, että TVT Asunnot Oy:ssä on havaittu asumistrendissä tapahtunut muutos.

– Asuminen kaupungissa kiinnostaa yhä useampia. Palvelujen läheisyyttä ja sujuvia liikenneyhteyksiä arvostetaan. Kehittyvä Skanssin alue vastaa hyvin TVT:n asunnonhakijoiden toiveita.

Kasvavissa kaupungeissa kuten Turussa on pulaa hyvälaatuisista vuokra-asunnoista. Forssin mukaan varsinkin kohtuuhintaisten vuokrakotien kysyntä ylittää tarjonnan.

– TVT:llä on vuosittain yli 7 000 asunnonhakijaa, joista pystymme tarjoamaan asuntoa vain murto-osalle. Siksi uudisrakennushankkeen käynnistyminen on yhtiölle todella tärkeää.

– Olemme tyytyväisiä, että pitkäaikainen yhteistyömme jatkuu TVT Asunnot Oy:n kanssa. Skanssin alueen alkuperäinen tarkoitus monipuolisen asumisen kaupunginosana ottaa taas yhden askeleen eteenpäin, iloitsee Hartela Oy:n varatoimitusjohtaja Timo Lundstedt.

Kaikilla suomalaisilla on oikeus hyvälaatuiseen asumiseen. Bastioninkatu 3 toteutetaan ARAn hyväksymien suunnitelmien mukaisesti. Korkotukilainsäädännön mukaan kohde on säännellyssä vuokra-asuntokäytössä vähintään 40 vuotta ja sen vuokrataso määräytyy omakustannusperiaatteen mukaisesti.

Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy tarjoaa kohtuuhintaisia ja laadukkaita vuokrakoteja kerros-, rivi- ja pientaloista.  Missiomme on edistää ja ylläpitää Turun alueen menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Yhtiöllä on eri puolilla Turkua yli 11 000 vuokra-asuntoa.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>