Viimeisimmät julkaisut

Hartela herättää henkiin vanhan vesivoimalan kiinteistön Oulussa

Hartela saneeraa Oulun Myllytullin alueella sijaitsevan vanhan voimalakiinteistön toimitila- ja kulttuurikäyttöön. Vanha Woimala -kehityshanke on myyty Aberdeen Property Fund Finland I Ky:lle. Historiallisessa rakennuksessa on jatkossa upeat toimitilat niin työskentelyä kuin kehittyvää kaupunkikulttuuriakin varten.

Kehityshankkeen taustalla on Hartela-Forum Oy:n voittama Oulun kaupungin järjestämä kilpailu koko alueen kehittämisestä. Voimalarakennuksen lisäksi alueella kunnostetaan muitakin vanhoja rakennuksia sekä rakennetaan uusia rakennuksia mm. asuinkäyttöön.

Kohteen päävuokrasopimus on solmittu DNA:n kanssa. DNA:lle toteutetaan henkilöstöä inspiroivat, joustavat ja monimuotoiseen työskentelyyn rohkaisevat työtilat. Nykyaikaiset toimitilat koostuvat monimuotoisista mobiilipisteistä kiinteiden työpisteiden rinnalla. Näitä täydentävät erityyppiset neuvotteluhuoneet, puhelinkopit ja viihtyisät taukotilat.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen avataan keväällä 2017 taide- ja tapahtumatila Voimala 1889. Taidelähtöisen, kaikille kaupunkilaisille avoimen tilan toiminnasta vastaa Whatevergroup Oy, joka järjestää noin 250m2:n tilassa näyttelyitä, konsertteja, esityksiä, juhlia ja kokouksia yhteistyössä oululaisten taiteilijoiden ja kulttuuriyhdistysten kanssa. Voimala 1889:n ja Rauhalan väliin valmistuu lisäksi tapahtumatori, joka mahdollistaa mm. erilaisten festivaalien, konserttien ja ulkoilmatapahtumien järjestämisen alueella. Rakennuksesta löytyy vielä yksi 150m2:n vapaa toimitila, jonka vuokraus on parhaillaan käynnissä.

Hartela järjestää ensi vuonna tilassa omaan 75-juhlavuoteensa liittyvää toimintaa, ja yhteistyö Whatevergroupin kanssa on osa juhlavuoden ohjelmaa.

Havainnekuva vanhasta voimalasta

Havainnekuva vanhasta voimalasta

Kulttuurihistoria näkyy rakennuksessa jatkossakin

Kohteella on erittäin pitkä historia. Ensimmäinen vesimylly on perustettu kyseiselle paikalle jo vuonna 1720. Nykyisessä rakennuksessa toiminut vesivoimalaitos valmistui vuonna 1903. Kohteen arkkitehtina oli tuolloin Victor Joachim Sucksdorff.

Hartela kunnostaa kiinteistön oululaista rakennusperintöä ja kulttuurihistoriallista ympäristöä kunnioittaen. Mm. vanha tiilijulkisivu jää alkuperäisen kaltaiseksi. Koko Lasaretinväylän alue kehittyy lähivuosina voimakkaasti uusien asuintalojen ja vanhan voimalakiinteistön kunnostuksen myötä. Hartela rakentaa voimalan läheisyyteen 112 asuntoa. Kohteista on valmistunut 3 asuintaloa ja viimeisen asuinkohteen rakennustyöt aloitetaan alkuvuodesta 2017.

”Tällaisen historiallisen kiinteistön peruskorjaus on aina erittäin mielenkiintoinen ja tarkkuutta vaativa projekti. Olemme tyytyväisiä, että löysimme kohteen sijoittajaksi Aberdeenin hallinnoiman rahaston, joka ymmärtää kohteen unikin luonteen,” kommentoi kauppaa Hartela-Forum Oy:n toimitusjohtaja Markku Taskinen.

Rahaston Fund Managerin Sanna Puhakainen jatkaa: ”Olemme mielissämme saadessamme sijoittaa tämänkaltaiseen peruskorjaushankkeeseen. On ilo olla vaalimassa vanhaa rakennusperinnettä kohteessa, joka on peruskorjattu täysin nykypäivän tasoon. Hartelan taidonnäyte peruskorjauksessa yhdistettynä kiinteistön vuokrasopimuksiin tarjosi rahastolle erittäin mielenkiintoisen sijoitusmahdollisuuden.”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>