Viimeisimmät julkaisut

Hartela hakee Jätkäsaaren Saukontornille suunnittelijaa arkkitehtikutsukilpailulla

Hartela Etelä-Suomi Oy on käynnistänyt arkkitehtisuunnittelukilpailun yhteistyössä Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa. Helsingin Länsisatamaan, Jätkäsaaren merelliseen kaupunginosaan on tarkoitus rakentaa 16-kerroksinen asuinkerrostalo Saukontorni osaksi laajempaa korttelikokonaisuutta.

Kuva: Kaupunkisuunnitteluvirasto/ mallinnus Tietoa Oy

Kilpailulla etsitään arkkitehtonisesti toimivaa sekä kustannustehokasta ratkaisua, jonka toiminnalliset ja tekniset tavoitteet on ratkaistu laadukkaasti ja toteuttamiskelpoisella tavalla.

Samassa korttelissa sijaitsee tontteja, joille Hartela rakentaa lisäksi kaksi matalampaa asuinkerrostaloa vuokra- ja omistusasumiskäyttöön.

– Asuintilojen suunnittelussa kiinnitetään huomiota erityisesti tilojen viihtyvyyteen, tehokkuuteen sekä toimivuuteen, kertoo hankekehityspäällikkö Pekka Sainio Hartelasta.

Entinen tavarasatama-alue rakennetaan kaupunkimaiseksi alueeksi 19 000 asukkaalle. Tavoitteena on sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen mukainen Helsingin kantakaupungin jatke, jolla on omaleimainen ja tunnistettava luonne. Alueelle tulee monipuolisia palveluita, viihtyisiä puistoja sekä toimivat julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet

Arkkitehtisuunnittelukilpailuun on kutsuttu seuraavat osallistujaryhmät:

  • Arkkitehdit NRT Oy
  • Arkkitehtitoimisto HMV Oy
  • Arkkitehtitoimisto B&M Oy
  • Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy

Kilpailuaika päättyy huhtikuun lopussa. Rakennuksen suunnittelutyö pyritään käynnistämään välittömästi suunnittelijoiden valitsemisen jälkeen elokuussa 2017 ja rakennustyöt vuoden 2018 keväällä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>