Viimeisimmät julkaisut

Hanna Werning suunnitteli Elfalle liukuovimalliston

elfaElfa lanseeraa Linear-mallistonsa 4. lokakuuta. Sarjan designliukuovet on suunnitellut palkittu ruotsalainen suunnittelija Hanna Werning. Liukuovet valmistetaan Suomessa Elfan Lahden tehtaalla.

– Halusin työssäni korostaa Elfan hienoa designperinnettä. Loin malliston, joka pohjautuu klassisiin linjoihin ja muotoihin, jotka ovat olleet Elfan tavaramerkkejä 50-luvulta saakka, kertoo Hanna Werning.

Linear-malliston neljä kuosia gravity, flow, zack sekä mimic syntyivät Hanna Werningin kokeillessa, millaisia varjoja valo loi Elfan säilytysjärjestelmän osista. Katso video Linear-malliston syntyprosessista alta

– Leikittelin kiskoista, lankahyllyistä ja lankakoreista tulevilla varjoilla, kunnes yhtäkkiä tajusin, että näin liukuoviin tulevat kuosit siinä edessäni. Se oli todella inspiroivaa, Werning kertoo.

Linear-malliston liukuovet ovat kehyksettömiä, joten kuvio peittää koko liukuoven pinnan. Kuviointi antaa vivahteensa sekä oville että koko huoneelle.

Tapetti- ja tekstiilisuunnittelustaan tunnettu ja palkintojakin voittanut Werning liittyy nyt sellaisten vaikutusvaltaisten suunnittelijoiden seuraan kuin Nisse Strinning ja Birger Sparring, jotka ovat myös suunnitelleet Elfalle.

– Tämän yhteistyön myötä tuomme Elfan säilytysjärjestelmät uudelle tasolle. Olemme todella onnellisia ja ylpeitä saadessamme työskennellä Ruotsin eturivin suunnittelijan kanssa, toteaa konseptisuunnittelija Johanna Cahné Elfalta.

Linear-malliston liukuovet, kuten muutkin Elfan liukuovet valmistetaan Lahden tehtaalla Suomessa.

–Linear-mallisto on tuonut uudentyyppistä tuotantoa Lahden tehtaallemme. Kotimainen tuotanto takaa korkean laadun ja nopeat toimitukset, sanoo Johanna Cahné.

hanna_werning_elfaHANNA WERNING

Asuinpaikka: Asunto Södermalmilla, Tukholmassa

Koulutus: BA / Graphic Design, Central St. Martins College of Art & Design in London.

Työtausta: Suunnitellut muun muassa tapettimallistoja Boråstapeterille, astiastoja ja posliinituotteita Rörstrandille, tekstiilidesignia House of Dagmarille ja Anna Suille, tekstiilikuoseja Borås Cottonille, sohvanpäällisiä IKEAlle, suihkukaappeja Svedbergsille, reppuja Eastpakille sekä kortteja Bookbinders Designille.

Palkinnot: Elle Interior Design Price: Wallpaper of the year 2007 ja 2008, the Residence Big Form Price: Pattern of the year 2006, Elle Interior Design Price: Wall decor & Wallpaper 2004.

“LINEAR”

Kehyksettömät ja kohokuvioidut liukuovet on suunnitellut Hanna Werning. Mallisto sisältää tuotteet nimeltä “gravity”, “flow”, “zack” ja “mimic”. Mallistoon kuuluvat lisäksi sekä yksivärinen pinta että retromuotoiltu peiliovi. Mittatilaustyönä valmistettavat liukuovet ovat saatavilla kaupoissa lokakuussa.

Syysuutisia:

Linear-lanseerauksen lisäksi Elfa tuo kauppoihin lokakuussa myös muita uutuuksia. Näitä ovat muun muassa liukuovimallisto Scenic, värimallistot shaping history, simply whites sekä nordic sence, jossa on trendikkäitä luonnonsävyjä, kuten koivu, tammi ja tiikki. Uutuuksia ovat lisäksi uudet Elfa Classic 30 cm syvät säilytysjärjestelmätuotteet, jotka sopivat säilytysratkaisuiksi etenkin pieniin tiloihin.

Elfa esittelee myös uutuusmelamiinihyllyt, joita on montaa eri kokoa ja jotka on helppo asentaa joko uuteen tai vanhaan Elfa-säilytysratkaisuun ilman erillisiä työkaluja. www.elfa.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>