Viimeisimmät julkaisut

Haltonin keittiöratkaisut 13 risteilijään Meyerin telakoille Saksaan ja Suomeen

Halton ja telakkayhtiö Meyerin ilmastointiurakoitsija MAC Hamburg ovat sopineet Haltonin sisäilmaratkaisujen toimittamisesta yhtiön Saksan ja Suomen telakoilla rakennettaviin 13 risteilyalukseen seuraavien 5-6 vuoden aikana. Sopimus sisältää kuusi suoraa tilausta ja optiot seitsemään laivaan. Toimitus kattaa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon mahdollistavat, energiaa säästävät Halton M.A.R.V.E.L. -laivakeittiöhuuvat. Toimitukset räätälöidään laivakohtaisesti eri alusten tarpeiden mukaan.

Kuva: Halton

Haltonin kilpailuvaltteja ovat järjestelmien laatu ja energiatehokkuus sekä toimitusprojektin hallinta huuvien ja ilmamäärien suunnittelusta käyttöönottoon.

Ammattikeittiöt ovat yleisesti erittäin vaativia ympäristöjä sisäilman lämpö- ja kosteusolosuhteiltaan sekä ruoanlaitossa syntyvien, sisäilmaan päätyvien epäpuhtauksien takia. Risteilijäympäristössä korostuvat lisäksi toimintavarmuus, paloturvallisuus ja hygienia.

– Kehitämme ja testaamme ratkaisumme läheisessä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Lisäksi hyödynnämme Haltonin poikkeuksellisen laajaa vaativien sisäilmakohteiden osaamista kehittäessämme asiakkaillemme uusia ratkaisuja, sanoo Haltonin Marine-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tommi Rantanen .

Halton tarjoaa maailman laajimman valikoiman sisäilmastoratkaisuja vaativiin erikoisympäristöihin ammattikeittiöistä ja laivoista energiantuotantoympäristöihin, terveydenhuoltoon ja laboratorioihin sekä vaativiin julkisiin rakennuksiin ja työtiloihin.

Halton on globaali markkinajohtaja isojen risteilyalusten laivakeittiöilmanvaihdossa sekä palopelleissä. Yhtiö valmistaa myös huipputeknologiaa edustavia hytti-ilmanvaihdon ratkaisuja.

”Olemme on vakiinnuttaneet asemamme useilla kansainvälisillä telakoilla. Nyt solmitun sopimuksen ja siihen liittyvien huuvatoimitusten myötä vahvistamme markkina-asemaamme edelleen risteilijäpuolella”, Rantanen sanoo.

Sopimus MAC Hamburgin kanssa allekirjoitettiin marraskuussa 2016. Ensimmäisen projektin toimitukset alkavat syksyllä 2017. Toimitusten arvo optioineen on yli 10 M€.


Halton on vuonna 1969 perustettu kansainvälinen perheyritys, joka on erikoistunut vaativien tilojen sisäilma- ja sisäympäristötuotteisiin, -palveluihin ja ratkaisuihin kaupallisista ja julkisista kiinteistöistä terveydenhuoltoon ja laboratorioihin sekä ammattikeittiöihin ja ravintoloihin. Halton on myös yksi tunnetuimmista sisäilmaratkaisujen toimittajista laivoihin ja öljynporauslautoille. Yhtiöllä on tuotantoyksiköitä kymmenessä ja tutkimus- ja tuotekehitystyön tiloja kahdeksassa maassa. Lisenssivalmistusta Haltonilla on neljässä maassa. Halton-konsernin palveluksessa työskentelee kaikkiaan noin 1450 ihmistä yli 30 maassa, ja liikevaihto vuonna 2016 oli yli 200 miljoonaa euroa. www.halton.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>