Viimeisimmät julkaisut

Halton investoi tehdastoimintansa kasvuun Saksassa

Haltonin yhteensä 6380 neliön vastikään uudistettu tehdas Etelä-Saksan Reit im Winklin alppimaisemissa aikoo kasvattaa tuotantoaan lähivuosina jopa 50 prosentilla.

Kuva: Halton

Tehdasinvestoinnin arvo on 3 miljoonaa euroa. Samalla yhtiö panostaa ammattikeittiöiden integroidun ilmastointi- ja valaistusratkaisun valmistuksen tehostamiseen.

Uusien tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotanto- ja logistiikkaprosessien toimivuuteen. Samalla henkilöstön työskentelyolosuhteita on kehitetty ergonomisemmiksi ja henkilöstön työhyvinvointia entistä paremmin tukevaksi. Tilojen laajennus mahdollistaa lisäksi tarvittaessa lähes 20 % lisäyksen tehtaan henkilöstömäärään tulevaisuudessa.

“Olemme erittäin ilahtuneita hyvin sujuneesta laajennusprojektista sekä uuden tilakokonaisuuden suomista mahdollisuuksista vastata laadukkaiden, keittiöhenkilöstön työhyvinvointia tukevien ammattikeittiön sisäympäristöratkaisuiden kasvaneeseen kysyntään”, toteaa Haltonin Saksan liiketoiminnasta vastaava johtaja Heinz Ritzer.

“Ainutlaatuisella, Saksassa kehittämällämme ammattikeittiön integroidulla valaisturatkaisulla tuomme lisäksi nykyisin aivan uutta lisäarvoa keittiöhenkilökunnan työskentelyn tarkkuuteen, turvallisuuteen ja luonnollisen vuorokausirytmin tukemiseen”, Ritzer kertoo paikallisen tuotekehityksen tuloksesta, sittemmin myös kansainvälistä kysyntää herättäneestä Halton Skyline -ratkaisusta.

Paikallisten vahvuuksien ja innovaatioiden tukeminen ja kansainvälistäminen on tuttua Haltonin aiemmasta toiminnasta, jonka tuloksena on syntynyt eri mittaluokan uraauurtavia ratkaisuja kuten Aasiassa kehitetty liikuteltava minikeittiö Halton MobiChef sekä laaja, Suomessa kehitetty, sairaaloiden leikkaussaleihin ja laboratorioympäristöihin suunniteltu Halton Vita -ratkaisuperhe.

Halton, Reit im Winkl (Halton Foodservice GmbH)

  • Halton osti tehtaan alkuperäisen, vuonna 1968 perustetun liiketoiminnan v. 2006.
  • Nykyisin tehdas valmistaa ilmastointikattoja ja muita ammattikeittiöiden sisäilmaratkaisuja ja näihin integroituja valaistusjärjestelmiä sekä standardoituina tuotteina että mittatilausratkaisuina.
  • Vuonna 2016 tehtaan tuotannosta 70 % suuntautui Saksan, Itävallan ja Sveitsin markkinoille.
  • Tilojen kokonaispinta-ala: 6 380 m², josta uutta 3 890 m².
  • Tuotanto- ja logistiikkatilojen pinta-ala: 3 535 m², josta uutta 1 694 m².
  • Reit im Winkl sijaitsee reilun 100 kilometrin päässä Münchenistä.

Halton Goup on Suomessa vuonna 1969 perustettu, maailman johtava sisäilmastoratkaisujen toimittaja vaativiin erikoisympäristöihin. Yhtiö kehittää ja toimittaa ratkaisuja kaupallisista ja julkisista kiinteistöistä terveydenhuoltoon ja laboratorioihin, ammattikeittiöihin ja ravintoloihin sekä laivoihin ja energiantuotantoympäristöihin. Haltonin tavoitteena on luoda käyttäjilleen turvallisia, mukavia ja työskentelyä tehostavia sisäympäristöjä, jotka ovat elinkaareltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja energiatehokkaita.

Haltonilla on tuotantoyksiköitä kymmenessä ja tutkimus- ja tuotekehitystyön tiloja kahdeksassa maassa. Lisenssivalmistusta yhtiöllä on neljässä maassa. Halton-konsernin palveluksessa työskentelee noin 1500 ihmistä yli 30 maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 200 miljoonaa euroa. Lisätietoa: www.halton.com.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>