Viimeisimmät julkaisut

Hack The Officen voittajaksi 3odel

3odel voitti innovatiivisella kiinteistötiedon 3D-visualisointimallilla

Kiinteistön visualisoinnin 3D-malli valittiin Hack The Office -kilpailun voittajaksi. Marraskuussa järjestetyn Pohjoismaiden ensimmäisen kiinteistöalan Hack the Officen -tapahtuman voittajaideat julkistettiin 1.12.2016 Slush 2016 -tapahtumassa.

Voittajaksi valitun 3odelin Jere Laitalan ja Tim Borovkovin ideoimassa 3D-mallissa on visualisoitu innovatiivisella tavalla kiinteistöstä kerättyä tietoa. Toiselle sijalle valittiin Instafix ja kolmenneksi ylsi GoFaradayn idea.

hacktheoffice_3odel

Caverionin ja Granlundin tuomaristo suoritti voittajien valinnan. Tuomaristo arvosti erityisesti voittaneen idean hyvää visualisointia ja näki idealla hyviä jatkokehitysmahdollisuuksia kiinteistöjen ylläpidon tukena. Instafix perusti ideansa ajatukseen ”Make maintenance Great Again” ja GoFaraday keskittyi toimistokiinteistöjen sähkön kulutuksen tehostamiseen.

Kasvava digitalisaatio kasvattaa kiinteistöistä kerättävän tiedon määrää

Tekniikan osuus lisääntyy rakennetussa ympäristössä ja kasvava digitalisaatio mahdollistaa entistä suuremman tietomäärän keräämisen kiinteistöistä. Tietoa käytetään tällä hetkellä esimerkiksi kiinteistöjen olosuhteiden ja energian kulutuksen sekä kiinteistöjen ylläpidon hallintaan.

”Caverion kehittää strategiansa mukaan kiinteistödatan hyödyntämistä ja tuotteistamista. Toisiinsa integroituneet tekniset järjestelmät vaativat monialaista erikoisosaamista. Kerätyn tiedon kaupallistamiseen tarvitaan uusia innovaatioita ja olemme halunneet heittää haasteen startup-kehittäjille”, sanoo kaupallinen johtaja Ville Tamminen Caverionista.

Caverion ja Granlund toimivat pääyhteistyökumppaneina marraskuussa järjestetyssä Pohjoismaiden ensimmäisessä kiinteistöalan Hack the Office -tapahtumassa. Kansainvälinen startup-kehittäjäjoukko ideoi 48 tunnin ajan älykkään toimistorakennuksen automaation innovatiivisia sovelluksia. Neljä parasta joukkuetta pääsi jatkoon.


Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2015 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.caverion.fi @CaverionSuomi

Tutustu tarinaamme: www.caverion.fi/Csaga #Csaga

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>