Viimeisimmät julkaisut

Green Building Council Finlandin puheenjohtajaksi Petri Suutarinen ja varapuheenjohtajaksi Anne Kaiser

Green Building Council Finland (GBC Suomi ry) on syyskokouksessaan 26.11.2019 päättänyt uuden hallituksen kokoonpanosta. Petri Suutarinen aloittaa puheenjohtajana ja Anne Kaiser varapuheenjohtajana vuoden 2020 alusta.

Petri Suutarinen, toimitusjohtaja Finreim Oy:stä on valittu hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2020-2021. Hän on toiminut kuluvana vuonna hallituksen varapuheenjohtajana. Petri on perustanut vähähiilisiin kiinteistösijoituksiin keskittyvän yrityksensä lopetettuaan Kevan kiinteistöjohtajan tehtävässä.  Tavoitteet puheenjohtajana ovat selvät:

”GBC jäsenineen on tehnyt loistavaa työtä. Yhdistys täyttää ensi vuonna 10 vuotta ja samaan aikaan on käynnissä nopea asennemuutos kohti vähähiilistä ja lopulta hiilineutraalia yhteiskuntaa ja taloutta. Toivon, että voimme kahden vuoden sisällä esimerkiksi nähdä kuinka yhä useampi uudis- ja peruskorjaushanke toteutetaan Net Zero Carbon Building -commitmentin mukaisesti, mikä tarkoittaisi sitä, että kymmeniä yrityksiä on liittynyt globaaliin sitoumukseen. Sitoumuksen rakenne antaa hyvän lähtökohdan konkreettisen tiekartan suunnitteluun kunkin organisaation omista lähtökohdista.”

Varapuheenjohtajaksi toimikaudelle 2020-2022 valittu Anne Kaiser on toiminut hallituksen jäsenenä kaksi edellistä vuotta. Hän työskentelee vastuullisuuspäällikkönä, alueena Pohjoismaat Saint-Gobain Finland Oy:ssä, toimii kansainvälisen, EU-rahoitteisen (Horizon 2020) WOOL2LOOP-hankkeen projektipäällikkönä ja on ollut mukana aktiivisesti yhdistyksen toimikuntatyössä. Anne ottaa varapuheenjohtajan paikan ilolla vastaan.

”Ensimmäinen tavoitteeni on olla Petri Suutarisen työparina ja tukea häntä GBC.n hallitustyössä hiilineutraalin, kiertotaloudellisen ja ihmisen näkökulmasta kestävämmän rakennetun ympäristön edistämisessä. Tämän rinnalla pysyy myös jäsenkunnan monimuotoisuuden ja tietoisuuden ylläpito yli rakentamisen arvoketjun, toimi- ja tieteenalojen. Mikään toimiala tai -sektori ei yksinään voi ratkaista haasteitamme.”

Syyskokous täydensi myös hallitusta valitsemalla uusiksi jäseniksi kolmivuotiselle toimikaudelle 2020-2022:

  • Niina Nurminen, rakennuttajapäällikkö /Ilmarinen
  • Matti Kuronen, yksikönjohtaja, Helsinki /Bonava
  • Mikko Heikkinen, toimitusjohtaja /UKI Arkkitehdit Oy

Hallituksessa vuoden 2021 loppuun asti jatkavat nykyiset jäsenet:

  • Katriina Penttinen, Regional development manager/Citycon,
  • Silja Nopanen, Senior advisor, sustainability /Newsec Asset Management
  • Kari Hiltunen, Yksikönpäällikkö /Ramboll.

Väistyvät hallituksen jäsenet ovat Antti Kerppola (puheenjohtaja), toimitusjohtaja YLVA; Mia Andelin, vastuullisuuspäällikkö Skanska Finland; Jouni Kivirinne, kehityspäällikkö Helen Oy ja Jyri Nieminen, Chief Sustainability Manager Sweco Finland Oy.

Yhdistyksen syyskokouksessa päätettiin lisäksi hyväksyä toimintasuunnitelma vuodelle 2020, vahvistettiin tulo- ja menoarvio vuodelle 2020 ja muutokset jäsenmaksuluokkiin.

Vuonna 2020  juhlitaan Green Building Council Finlandin 10-vuotistaivalta.  Kestävyysmuutoksen vauhdittamiseksi ja GBC:n 10-vuotista yhteistyötä juhlistaakseen GBC Finland kutsuu kaikki mukaan ”kestävyyden riemuvuoteen”, sillä ensi vuosi tuo tullessaan kestävyyttä koskevan kehitys- ja osaamisloikan.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>