Viimeisimmät julkaisut

Fira käynnistää Jätkäsaaren korttelikokonaisuuden rakennustyöt

Poikkeuksellinen kokonaisuus sisältää aurinkopaneeleja ja ryhmärakentamista

Fira Oy on allekirjoittanut urakkasopimuksen Jätkäsaaressa sijaitsevan korttelin ensimmäisestä rakennusprojektista. Ensimmäisenä käynnistyy 82 asuntoa ja kaksi liiketilaa käsittävän vuokra-asuntokokonaisuuden rakentaminen. Fira vastaa korttelin asuinrakennuskokonaisuudesta. Nyt aloitettavan kerrostalon lisäksi sinne rakennetaan kerrostalo ryhmärakentamishankkeena sekä Taaleritehtaan Kiinteistökehitysrahasto Ky:n omistusasuntokokonaisuus. Poikkeuksellisen hankkeesta tekee se, että kaikkiin korttelin rakennuksiin asennetaan aurinkopaneelit.

Kuva: Fira / Ryhmärakentaminen

Kuva: Fira / Ryhmärakentaminen

– Haluamme rakentaa fiksumpaa kaupunkia ja se onnistuu rakentamalla niin, että otetaan asukkaiden ja ympäristön tarpeet huomioon. On hienoa startata poikkeuksellinen korttelikokonaisuus, jossa yhdistyvät vuokra-asuminen, omistusasuminen ja ryhmärakentaminen sekä aurinkosähkön hyödyntäminen, kertoo Firan asuntoliiketoiminnasta vastaava Henry Salo.

Pohjola Asuntorahasto I Ky:n tilaaman vuokra-asunto- ja liiketilakokonaisuuden rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2016, ja sen arvioidaan valmistuvan 2017 alussa. Livornonkatu 3:n rakentuu pieniä vuokra-asuntoja, joiden keskipinta-ala on 35,5 neliometriä.

Ryhmärakennushanke hyvässä vauhdissa

Myös kortteliin rakennettavan, ryhmärakentamisen avulla toteutettavan, kerrostalohankkeen suunnittelu on hyvässä vauhdissa.

– Meillä on jo koossa yli 100 hengen ryhmä, joka on kiinnostunut hankkeesta. Ensi vuoden alussa avaamme virallisesti ilmoittautumisen, jonka perusteella pääsee mukaan hankkeen ydinryhmään. Ryhmärakentaminen on pääkaupunkiseudulla nyt nousemassa trendiksi. Ihmiset arvostavat hyvää sijaintia, vaikutusmahdollisuuksia ja edullisempaa hintaa, Salo toteaa.

Ryhmärakentaminen on uudisrakentamisen muoto, jossa asunnonhankkijat toimivat rakennuttajina. Rakennusliike ei omista rakennusta tai sen asuntoja missään vaiheessa. Ryhmärakentamisessa asunnon hinta määräytyy todellisten rakennuskustannusten eikä alueen yleisen hintatason mukaan. Lisäksi vaikutusmahdollisuudet tilaratkaisuihin ovat monesti paremmat kuin perinteisessä uudisasuntotuotannossa. Ryhmärakentamisessa rakentamisen valta ja vaikutusmahdollisuudet ovat ihmisillä, eikä grynderillä.

Fira toteuttaa ryhmärakentamisen palveluna, jolloin se vastaa kokonaisuudesta: ryhmän muodostamisesta, rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta.

– Ryhmärakentaminen mahdollistaa sen, että omannäköisen kerrostalokodin, jonka ratkaisuihin on päässyt vaikuttamaan, voi saada huippupaikalta rakentamiskustannuksilla. Ja kun ryhmärakentamisen hankkii palveluna, ei asukkaalta edellytetä projektinjohdollista tai rakentamiseen liittyvää osaamista, toteaa Salo.

Lisätietoja:

Henry Salo
Asuntoliiketoimintavastaava
Fira Oy
Puh. +358 50 590 2091
Sähköposti: henry.salo@fira.fi
www.ryhmarakentaminen.fi

Fira
Fira uskoo, että ainoa mahdollinen lähtökohta rakentamiselle on ihminen. Rakentaminen on palvelua, jossa rakennuksen suunnittelun lähtökohtana on sen käyttötarkoitus. Fira palvelee osallistamalla ihmisiä, soveltamalla uusia työskentelytapoja ennakkoluulottomasti, kehittymällä ja tutkimalla maailmaa jatkuvasti. Samalla Fira rakentaa fiksummin: kustannustehokkaasti, ennakoidusti ja todellista tarvetta palvellen. Fira-konserniin kuuluvat monipuolisia uudis-, korjaus- ja asuntorakentamisen hankkeita päätoteuttajana tekevä Fira Oy sekä putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut Oy. Fira-konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on noin 125 miljoonaa euroa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>