Viimeisimmät julkaisut

Projektiuutiset 4 – 2018

FinnBuildissa uusin tieto rakentamisen aloituksista

Pääministeri Juha Sipilä tuli ripeästi edenneestä budjettiriihestä kameroiden eteen hykerrellen. Suomi näyttää pääministerin mukaan nyt vahvalta: velaksi eläminen loppuu, kokonaisveroaste ei nouse, työllisyysaste nousee.

PU 4 - 2018

Lue näköislehti tästä.

Budjettiesityksistä suoraan rakentamiseen osuu muutamia mielenkiintoisia lukuja. Terveet tilat -ohjelma saisi 700 000 euroa, liikenneturvallisuus, tiestön talvikunnossapito ja kelirikon hoito saisi yhteensä 40 miljoonaa euroa ja lisäksi yksityisteille olisi luvassa neljän miljoonan euron korotus. Puurakentamista edistettäisiin kahdella miljoonalla eurolla ja Helsinki-Tampere -välin nopeaa junayhteyttä selvitettäisiin miljoonalla. Energiatukien myöntämisvaltuus nousisi 80 miljoonaan euroon.

Valtion tukemaan sosiaaliseen asuntotuotantoon esitetään 1,41 miljardin euron korkotukivaltuuksia 9000 kohtuuhintaisen asunnon rakentamiseen. Lisäksi hallitus aikoo pääomittaa ARA-asuntoja rakentavaa A-Kruunu Oy:tä 50 miljoonalla eurolla.

Hykerryttävää on myös tänä vuonna valmistuvien rakentamisen voimannäytteiden määrä. Tässä Projektiuutisten numerossa päästään tutustumaan muiden muassa Uuteen lastensairaalaan ja Otaniemen Väreeseen – mitä arkkitehtuurin, toiminnallisuuden ja rakenne- ja talotekniikan ilotulitusta!

Projektiuutisissa riittää luettavaa myös tuleviksi vuosiksi, kuten RPT Docu Oy:n elokuun alussa julkaisema Rakennusalan trendit Q3 -raportti ennakoi. Raportissa on rakentamisen aloitukset maakunnittain tämän vuoden heinäkuusta syyskuuhun. Tiedot on saatu hankkeessa mukana olevilta.

Raportin mukaan rakentamisen aloitukset kasvavat euroilla mitattuna Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pohjanmaalla, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa verrattuna vuoden 2017 kolmanteen neljännekseen.

Uudellamaalla kolmannella kvartaalilla aloitettavien rakennushankkeiden arvo on 1,4 miljardia euroa. Se on 24 prosenttia enemmän kuin vastaavana jaksona vuonna 2017. Kolmannen kvartaalin suurimpia hankkeita ovat muiden muassa Soukan, Kivenlahden ja Kaitaan metroasemat Espoossa ja asuinkerrostalo Colosseum Vantaalla. Niistä kerrotaan Projektiuutisissa vuosina 2020–2023.

Ja eikä aikaakaan, kun neljännen kvartaalin raportti ilmestyy ja tiedämme, mitkä mahtihankkeet käynnistyvät loppuvuoden 2018 aikana. Lokakuun alussa ilmestyvä Q4- raportti on jaossa FinnBuild-messuilla 10.–12. lokakuuta RPT Docu Oy:n osastolla numero 7b150. Tervetuloa!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>