Viimeisimmät julkaisut

FinnBuildin ohjelma painottaa rakentamisen tehokkuutta

Rakennus- ja talotekniikka-alan suuriman ammattitapahtuman, FinnBuildin, ohjelmassa nousevat erityisesti esiin keinot rakentamisen tehokkuuden lisäämiseksi. Yhä kansainvälisempi ammattitapahtuma järjestetään 10.–12.10. Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan FinnBuild Infran ja Cyber Security Nordicin kanssa.

RPT Docu Oy on mukana FinnBuild-messuilla 63-neliöisellä osastollaan ja kaikilla rakentamiseen ja kiinteistöihin liittyvillä tuotteillaan ja palveluillaan: FaktaNet Live, Rakennusfakta.fi, CityMark, SIR Tietokanta, Projektiuutiset ja Kiinteistöposti.
Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Maamme rakennus- ja talotekniikka-alan suurin ammattitapahtuma, FinnBuild, nostaa ohjelmassaan esiin rakentamisen tehokkuuden. Aiempaa kansainvälisemmässä tapahtumassa on mukana ulkomaisia yrityksiä jo 18 eri maasta, ja ne on messuilla koottu omalle alueelleen. Myös entistä laajempi englanninkielinen sisältö tarjoaa laadukasta ja asiantuntevaa kuultavaa myös kansainvälisille kävijöille.

Kovan tason puhujia

Arto Kiviniemi, PhD, MSc. Arch , Professor of Digital Architectural Design, School of Architecture, University of Liverpool puhuu aiheesta “Why adoption of BIM has not changed the construction industry as expected”. Kansainvälisen rakentamisen näkökulmaa ohjelmaan tuo Gravicon Oy:n innovaatiojohtaja Tomi Henttinen kertomalla, kuinka alalle saadaan lisää tuottavuutta ja tehokkuutta digitalisaation keinoin ja samaa teemaa käsittelee Aalto-yliopiston rakentamisen tuotantotalouden professori Olli Seppänen otsikolla ”Fixing the productivity problem of construction through improved situation picture”. Turun kaupungin strategia- ja kehitysjohtaja Jussi Vira kertoo Smart and Wise Turku -hankkeesta ja siitä, miten älyteknologiaa ja data-analytiikkaa voidaan käyttää tulevaisuuden kaupungin ja sen palvelujen kehittämisessä.

FinnBuild Wood -yhteisalue vahvistunut

FinnBuildin eri teema-alueet – Betonipuisto, Talotekniikka-alue, rakennuskoneet ja -laitteet sekä työkalut, rakentaminen sekä alue muille täydentäville rakennusosille – ovat saaneet vahvistuksekseen FinnBuild Woodin, joka nimensä mukaisesti esittelee suomalaista puurakentamista. Hallissa tuleekin saamaan hyvän katsauksen siihen, mitä puurakentaminen on tällä hetkellä.

”Puutuoteteollisuuden yritykset ovat innolla mukana ensi syksynä järjestettävillä FinnBuild-messuilla. Mukana on alan laaja kattaus rakennustarvikkeita valmistavia yrityksiä CLT-tuotannosta hirsitalo- ja tilaelementtivalmistajiin. Näemmekin messut tärkeänä rakennusalan ammattilaisten kontaktipaikkana, jossa verkostoidutaan ja löydetään uusia asiakkaita sekä kumppaneita puurakentamisen kasvavaan markkinaan”, toteaa Puutuoteteollisuus ry:n erityisasiantuntija Seppo Romppainen.

FinnBuild Infrassa sisältöä päätöksentekijöille

FinnBuild Infra keskittyy infrapolitiikkaan ja infran johtamiseen, infrahankkeiden toteuttamiseen ja infran ylläpitoon sekä alan ja toimivien markkinoiden kehittämiseen.

”FinnBuild Infra on syksyn ehdoton tapahtuma. Se kokoaa yhteen maamme merkittävimmät infra-alan toimijat keskustelemaan ajankohtaisista teemoista infran johtamisesta digitalisaatioon. FinnBuild Infra tarjoaa oivalliset puitteet verkostoitumiseen, ja tapahtumassa pääsee tutustumaan paitsi uusimpiin hankkeisiin, myös ihmisiin hankkeiden takana”, kertoo viestintäpäällikkö Johanna Otranen Destiasta.

Ohjelmassa on muun muassa esimerkki-case Helsinki-Vantaa lentokentän laajennuksesta Infra InfraBIM-toimintamallin näkökulmasta ja tietoa allianssimuotojen hyödyntämisestä onnistuneissa infrahankkeissa. Tapahtumien ohjelmat vahvistuvat kesän kuluessa ja julkaistaan verkkosivuilla www.finnbuild.fi/messuilla

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>