Viimeisimmät julkaisut

FCG suunnittelee Kellokosken sairaalan 13 rakennukselle uutta käyttöä

FCG Finnish Consulting Group on valittu suunnittelemaan kulttuurihistoriallisesti merkittävän Kellokosken sairaalan jatkokäyttömahdollisuuksia. Työssä selvitetään muun muassa eri käyttötarkoitusten potentiaalinen kysyntä sekä niiden edellyttämien muutostöiden kustannukset.

Työ alkoi marraskuussa ja valmistuu helmikuussa 2021. Suunnitteluhanke on laaja: se sisältää 13 rakennusta, joiden yhteenlaskettu ala on 24 000 bruttoneliötä.

Hankkeen toimeksiantaja on Kellokosken nykyinen omistaja HUS-kuntayhtymä, jonka tavoitteena on löytää alueelle uusi omistaja vuonna 2022.

–Toivottavasti Kellokoskelle löytyy monipuolista, alueen historiaa kunnioittavaa uutta käyttötarkoitusta. Olemme tyytyväisiä, että valitsimme tähän kartoitus- ja suunnittelutyöhön hyvin innovatiivisten yritysten joukosta kumppaniksi juuri FCG:n,  HUS:n kiinteistökehitysjohtaja Hannu Lähteenmäki sanoo.

FCG:n mukaan rakennusten ja alueiden uuden käyttösuunnitelman lähtökohtana on aina nykyisen ja potentiaalisen käyttötarpeen ja markkinakysynnän arviointi. Niiden ohella arvioidaan eri vaihtoehtojen edellyttämien korjaus- ja muutostöiden kustannukset. Näin voidaan jatkoselvittelystä rajata pois ne käyttötarkoitukset, jotka eivät todennäköisesti täyttäisi tuottovaatimuksia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>