Viimeisimmät julkaisut

Eurooppalaisten ihannekodissa on viisi huonetta

remax_kuva1RE/MAXin At Home in Europe -kyselyn mukaan eurooppalaisilla on varsin erilaisia ​​käsityksiä siitä, mitä tarkoittaa ihanteellinen koti. Vaikka useimmat eurooppalaiset totesivat, että heille täydellisessä kodissaan olisi viisi huonetta (pois lukien keittiö, kylpyhuone ja eteinen), tutkimus osoittaa myös laajaa vaihtelua ihanteellisen kodin koossa.

Vaikka portugalilaiset haluaisivat 211 neliömetrin kodin ja turkkilaiset 164 neliömetriä, britit ovat tyytyväisiä vain 80 neliömetriin. Eurooppalaisten silmissä keskimääräinen ihanteellisen kodin koko on 131 neliömetriä. Kodin koon lisäksi eurooppalaisten mielestä ihanneominaisuuksia parhaan mahdollisen kodin valinnassa ovat: oma huone, jotta saa tarvittaessa tilaa itselle (59 %), pysäköintipaikka autolle lähistöllä (58 %), viheralueiden läheisyys (52 %), parveke tai terassi (50 %) ja lyhyt kävelymatka julkisen liikenteen pysäkille (44 %).

Yleisesti ottaen naiset ovat selvästi vaativampia kuin miehet. He asettavat kaikki nämä ehdotetut tekijät tärkeämmiksi, ja myös välittävät enemmän koulujen ja kauppojen läheisyydestä, sekä haluavat oman puutarhan. Vain 12 % eurooppalaisista voisi kuvitella asuvansa jonkun muun henkilön kuin puolison tai perheen kanssa, joten tämä on vähiten suosittu tekijä parhaan mahdollisen kodin valinnassa.

Suomalaisten ihannekodissa on 115 neliömetriä ja viisi huonetta. Suomalaisten ihanneominaisuudet olivat parkkipaikka, oma huone, viheralueiden läheisyys, parveke tai terassi ja kävelymatka julkisen liikenteen pysäkille. Suomalaisista vain 3 % voisi kuvitella asuvansa jonkun muun henkilön kuin puolison tai perheen kanssa.

Tutkimus: Kuinka eurooppalaiset elävät ja mitä he haluavat asunnoltaan?

RE/MAX Europe on yli 20 vuoden kokemuksella Euroopan johtava kiinteistönvälitysketju, joka tietää mitä asiakkaat kaikkialla Euroopassa haluavat. RE/MAX Europe teki tammikuussa 2015 tutkimuksen, jossa tutkittiin yli 8000 20–59 vuotiasta henkilöä 16 eri Euroopan maassa (Itävalta, Tšekki, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Italia, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki ja Iso-Britannia). Verkossa toimiva tutkimuslaitos Marketaget.com suoritti tutkimuksen ja sen tarkoituksena oli selvittää eurooppalaisten ajankohtaiset asumisolosuhteet, sekä odotukset ja toiveet tulevan kodin etsimisessä.

Lähde: At Home in Europe -tutkimus/ RE/MAX Europe / RE/MAX Suomi

 

Lisätietoja

Pasi Aalto | Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>