Viimeisimmät julkaisut

Etera sijoittajaksi Helsingin Kalasataman REDIn asuintornitalotontteihin

etera_Eläkevakuutusyhtiö Etera on mukana sijoittajana Helsingin Kalasataman REDIn asuintornitalotonteissa. SRV:n toteuttaman REDI-hankkeen kuudesta asuintornitalotontista tehtiin maakaupat tiistaina 31.5.2016.

SRV:n Helsingin Kalasatamaan toteuttaman REDI-hankkeen kuudesta asuintornitalotontista solmittiin tiistaina 31. toukokuuta 94 miljoonan määräosaiset maakaupat. Kaupan osapuolina ovat SRV ja SRV:n nimeämät yhtiöt Suomen Osatontti Ky, Suomen Asunnot ja Tontit I Ky, LähiTapiola Tontit I Ky ja Kiinteistöosakeyhtiö Kalasataman Hauki ja toisena osapuolena Helsingin kaupunki. Nyt solmitut maakaupat perustuvat REDI-hankkeen toteutukseen ja Helsingin kiinteistölautakunnan toukokuussa tekemään päätökseen myydä asuintornitontit SRV:n nimeämille yhtiöille.

Etera on omistajana REDIn asuintornitalotonteissa suoraan Kiinteistöosakeyhtiö Kalasataman Hauki -nimisen yhtiön kautta, jonka Etera omistaa kokonaan. Etera on mukana omistajana myös Suomen Osatontti Ky:n kautta. Etera on Suomen Osatontin suurin omistaja.

”Sijoitukset asuntotontteihin ovat eläkeyhtiölle hyvin sopivia, varmoja ja pitkäaikaisia sijoituksia. REDI on myös asuntorakennushankkeena lähivuosien merkittävimpiä Helsingissä, joten olemme mielellämme niissä mukana tonttisijoittajana”, sanoo Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta.

Kahdeksan tornin REDI

Kalasatamaan kohoaa REDI-hankkeen edetessä lopulta yhteensä kahdeksan tornia, joista kuusi on asuintorneja. Tornien juuressa, puistojen ja rantapromenadin ympäröimänä on kauppakeskus, joka avataan vuonna 2018.

Kokonaisuudessaan REDIn arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 aikana markkinatilanteesta riippuen. Kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen ja tornien yhteenlasketun liikevaihdon arvioidaan nousevan yli miljardin euron.

Etera sijoittaa aktiivisesti Suomeen

Etera etsii aktiivisesti sijoituskohteita Suomesta. Eteran 5,8 miljardin euron sijoituksista 40 prosenttia on kotimarkkinoilla. Etera sijoittaa Suomeen erityisesti reaali- ja yrityssijoitusten kautta.

”Vuoden alkupuoliskon aikana olemme tehneet sijoituksia mm. raumalaiseen cleantech-yritykseen, Finsilvan metsiin Keski-Suomessa sekä asuntotontteihin eri puolille Suomea. Olemme mukana myös Helsingin Keski-Pasilaan nousevassa Triplan kauppakeskuksessa”, Eteran reaalisijoitusjohtaja Jukka Reijonen kertoo.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Lue lisää

SRV:n lehdistötiedote: REDIn kuudesta asuintornitalotontista 94 miljoonan kaupat Helsingin kaupungin kanssa

http://www.redi.fi/


Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>