Viimeisimmät julkaisut

Eteläranta 10:n Palace saa uuden ilmeen

Legendaarinen ravintola Palace saa uuden sisustuksen ja identiteetin Arkkitehtitoimisto SARCin, tukholmalaisen Note Design Studion ja helsinkiläisen design-toimisto Agency Leroyn toimesta

Kuvassa: Palace, Eteläranta 10. Kuva: Royal ravintolat

 

Viisikymmentäluvun modernismia edustava rakennus ja sen 10. kerroksessa sijaitseva ikoninen ravintola on päivitetty 2020-luvun Suomeen Helsingin Kaupunginmuseon valvonnan alla.

Ravintola Palace, legendaarinen suomalaisen gastronomian huippu, saa uuden ilmeen. Sitä suunnitelleet Arkkitehtitoimisto SARC, Note Design Studio ja design-toimisto Agency Leroy loivat vanhaa kunnioittavan, tulevaisuuteen katsovan ilmeen niin ravintolan sisustusta, kuin sen identiteettiä varten. Marraskuun 22. päivä aukeava Palace on restauroitu päivitettyyn loistoonsa Helsingin Kaupunginmuseon hyväksynnällä. Uudistetun Palacen keittiömestarina toimii Hans Välimäki ja ravintoloitsijana Royal Ravintolat.

Kuva: Palace moods 2017. Kuva: Royal ravintolat

Legenda tuodaan nykypäivään

 


Helsingin kesäolympialaisten vieraita vuonna 1952 vastaanottamaan valmistunut Eteläranta 10 kattojen yllä sijaitsevine ravintoloineen edustaa modernismia. Arkkitehti Viljo Revellin suunnitteleman, Le Corbusierin mestariteoksista innoituksensa saanut rakennus on entisöity laajassa remontissa, jonka yhteydessä myös 10. kerroksen ravintola Palace on saanut uuden, ravintolan juuria kunnioittavan identiteetin. Arkkitehtitoimisto SARC on laatinut yhteistyössä Helsingin Kaupunginmuseon kanssa alkuperäistä sisustusta kunnioittavan sisustussuunnitelman, johon sisältyvät alkuperäiset pinnat, kuten katto, hissin tiikkipaneelit ja lattiat. Myös Palacen historiallinen valokyltti on restauroitu ja nostetaan takaisin paikalleen Eteläranta 10:n katolle vuodenvaihteessa. Ravintolan sisustuksessa tulee näkymään sekä suomalaisen että pohjoismaisen designin klassikoita, sekä kotimaista taidetta keraamikko Anu Pentikin ja lasimuotoilija Pasi Kärkkäisen teosten muodossa.

 

Tukholmalaistoimiston suomalaisen sisustussuunnittelijan näkemys

 


Ravintola Palacen uuden sisustuksen yhteistyössä projektin pääsuunnittelijan Arkkitehtitoimisto SARCin ja Skanskan kanssa toteuttanut Note Design Studio pestasi projektin johtajaksi suomalaissyntyisen, Walesin yliopistossa ja Firenzessä opiskelleen My Degerthin. Note Design Studio on kansainvälistä tunnustusta nauttiva Tukholmassa sijaitseva design-studio, joka toimii sisustussuunnittelun, arkkitehtuurin ja graafisen suunnittelun saroilla.

Suomalaisen ravintola-alan ikonia kunnioittavan työn tavoitteena oli kuvitella, millainen Palacen sisustuksen pitäisi olla; kokonaisuus, joka kunnioittaa mennyttä, mutta hyödyntää paikallisen kulttuurin elementtejä ja toimii myös irrallisena elementtinä. “Kiinnostavaa projektissa on se, ettei meiltä haluttu modernia ja trendikästä sisustusta. Päinvastoin, meitä pyydettiin suunnittelemaan sisustus, joka kestää aikaa ja kunnioittaa Palacen historiaa ja traditioita”, kertoo Degerth. “Muistan isoisäni puhuneen Palacen loisteliaisuudesta, kun olin lapsi”, hän muistelee, “Olen nöyrästi onnellinen, että olen saanut olla osa tämän legendan uudistamista.”

 

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Arkistojen kautta kohti uutta identiteettiä

 


Uudistuva ravintola kaipasi myös päivitettyä visuaalista identiteettiä, jota rakentamaan valittiin ravintola Palacen naapurissa Etelärannassa sijaitseva helsinkiläinen design-toimisto Agency Leroy. Uusi identiteetti, joka sisältää muiden muassa Palacen uuden logon sekä kaikki painotuotteet, luotiin vanhaa kunnioittaen. Palacelle luotiin myös sen arvoa vastaava laaja valokuvakonsepti.

“Kaiken suunnittelumme perustana oli sukellus ravintola Palacen arkistoihin. Halusimme tuoda ravintolan nykypäivään kunnioittaen sen juuria ja perinteistä estetiikkaa. Tavoitteenamme on nostaa Palace kansainvälisen ravintolamaailman kärkeen”, pohtii creative director Janne Hänninen, joka vastaa Palacen visuaalisesta ilmeestä. Toteutusta leimasi tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa. Luonnoksista syntyi päivitetty, mutta Palacen rikasta menneisyyttä arvostava visuaalinen identiteetti.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>