Viimeisimmät julkaisut

Espooseen uusiutuvan energian palveluasumista

Espoon Mäkkylässä on otettu käyttöön palvelukoti Koivu ja Tähti sekä palvelutalo Kotikoivu, joiden rakentamisessa on tavoiteltu energiatehokkuutta yhdistämällä samaan kohteeseen aurinkosähkö ja aurinkolämpö sekä maalämpö ja maakylmä.

koivu_tahti

Ilmanvaihtoon valittiin korkean vuosihyötysuhteen ilmanvaihtokoneet, joiden jäteilmasta otetaan irti viimeisetkin lämpöenergian rippeet niin, että ostoenergian tarve jää mahdollisimman pieneksi. Kesäajan mukavuudesta huolehditaan viilentämällä tuloilmaa lämpökaivojen avulla eli hyödyntämällä noin 8-asteista kallion lämpötilaa. Talvella lämpökaivoja hyödynnetään tuloilman esilämmitykseen.

Talon itä-länsi -suunnassa kaareutuvalla katolla on aurinkopaneeleita 300 neliötä ja aurinkokeräimiä 80 neliötä.

koivu_tahti2

Uusiutuvaa energiaa hyödyntävän lämmitys/jäähdytysjärjestelmän tavoitteena on tehdä 730 megawattituntia energiaa 136 megawattitunnin ostoenergiamäärällä.

Palvelukoti Koivu ja Tähti tarjoaa ympärivuorokautista yksilöllistä hoiva-asumista ikääntyneille asukkaille. Palvelukodissa on 48 yhden hengen huonetta ja neljä kahden hengen huonetta. Palvelutalo Kotikoivussa on 24 asuntoa, joista 20 on yksiöitä ja neljä kaksioita.

Kiinteistö Oy Palvelukoti Mäkkylän rakennuttaman kokonaisuuden rakennussuunnittelun teki lappeenrantalainen Arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala. Kohteen rakennuttamisesta ja valvonnasta vastasi turkulainen PL-Rakennuttaja.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>