Viimeisimmät julkaisut

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka koski Uudenmaan ELY-keskuksen hylkäävää päätöstä taloa koskeneesta suojeluesityksestä. Lisäksi korkein hallinto-oikeus päätti marraskuussa 2019, että se ei myönnä valituslupaa talon purkamispäätökseen.

”On ensiarvoisen tärkeää, että Espoon keskusta päästään viimein kehittämään kokonaisuutena, sillä tuleva kaupunkirata tuo alueelle lisää asukkaita, palveluja ja työpaikkoja. Tavoitteena on tehdä Espoon keskuksesta monipuolinen, viihtyisä ja moderni kaupunkikeskus”, toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Espoo vanhan kaupungintalo. Kuva: Espoon kaupunki

Kaupungintaloa koskeneet valitukset ja suojeluesitykset ovat viivästyttäneet vuosia Espoon keskuksen ja erityisesti entisen virastokeskuksen kehittämistä, koska kaupungintalon korttelia ei ole saatu kehittämiseen mukaan. Vuonna 1971 valmistunut kaupungintalo ehti olla tyhjillään vuodesta 2008 asti, jolloin tilojen käytöstä luovuttiin muun muassa rakennuksessa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>