Viimeisimmät julkaisut

Esittelyssä Uponor Barrier PLUS

– ensimmäinen täysin muovinen juomavesiputki saastuneelle maaperälle

Kaupunkialueiden saastunut maaperä voi aiheuttaa suuria haittoja ihmisten terveydelle. Joidenkin saastuneesta maaperästä olevien kemikaalien on todettu läpäisevän tavallisen polyeteeniputken. Uponorin uusi Barrier-putki tarjoaa tähän ratkaisun. Ensimmäistä kertaa putken alumiinikerros on korvattu kemikaaleja läpäisemättömällä polymeerillä, joka takaa samalla kestävän ja täysin kierrätettävän putkijärjestelmän.

Tuotekehitysprosessin aikana tehtiin myös koeasennuksia, joissa tämän Barrier-putken erinomaiset ominaisuudet todentuivat.

Tuotekehitysprosessin aikana tehtiin myös koeasennuksia, joissa tämän Barrier-putken erinomaiset ominaisuudet todentuivat.

– Barrier PLUS -putken kehittäminen on oikeastaan lähtenyt liikkeelle asiakkaittemme toiveesta, kertoo Uponor Infran myyntijohtaja Seppo Rautiainen. Tärkein liikkeellepanija oli huoli alumiinisen Barrier-putken kestävyydestä trikloorietyleeni (TCE) yhteydessä. Tämän ratkaisemiseksi Uponorin tuotekehitys turvautui läpäisemättömään polymeeriin, jota on hyödynnetty myös elintarvikepakkauksissa sekä polttoainesäiliöissä. Tuloksena on kansainvälisessä testi-instituutissa testattu monikerroksinen juomavesiputki.

Nyt kehitetty muoviputki soveltuu asennettavaksi myös saastuneeseen maaperään, eikä maaperässä mahdollisesti oleva trikloorietyleeni aiheuta putkeen vahingollista reaktiota, kuten perinteisen alumiinikerrosputken kanssa voi käydä.

Uponor Barrier PLUS -putkea on saatavilla halkaisijoissa 32 – 250 mm. Paineistetun juomavesiputken standardiosat sopivat järjestelmään.


Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 3 700 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2015 Uponorin liikevaihto oli noin 1 050 miljoonaa euroa. Uponor Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.uponor.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>