Viimeisimmät julkaisut

Energiaratkaisujen toimittajat KPA Unicon ja Renewa yhdistävät voimansa

– Suomen ja Euroopan Cleantech-kenttä vahvistuu merkittävän yrityskaupan myötä

Kaksi suomalaista energiaratkaisujen toimittajaa yhdistää voimansa yrityskaupalla, jossa KPA Unicon Group Oy ostaa Renewa Oy:n koko osakekannan.kpa_unicon

Järjestelyn tuloksena Suomen ja Euroopan Cleantech-kenttään muodostuu entistä vahvempi, uudistunut toimija, jonka ratkaisut mahdollistavat yhä vastuullisemman, kestävämmän ja kannattavamman energiantuotannon energia-, metsä- ja raaka-aineteollisuudessa.

KPA Unicon tuottaa kokonaisvaltaisia palvelu- ja teknologiaratkaisuja lämpö- ja voimalaitosprojekteihin laitosten koko elinkaaren ajan. Ratkaisut hyödyntävät sekä bio- että fossiilisia polttoaineita korkealla energiatehokkuudella. Renewa tarjoaa paikallisia energiantuotantoratkaisuja bio- ja jätepohjaisilla polttoaineilla toimiville lämpö- ja voimalaitoksille.

Yhdistymisen myötä KPA Unicon nousee keskisuurissa lämpö- ja voimalaitoksissa Pohjoismaiden ja Euroopan merkittävimpien toimittajien joukkoon.

”Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman teknologiavalikoiman, kattavammat käyttö- ja huoltopalvelut sekä monipuolisemmat rahoitusratkaisut. Autamme asiakkaitamme intohimoisella ja vastuullisella tavallamme menestymään sekä tuemme heitä ympäristöystävällisessä, luotettavassa ja kannattavassa energiantuotannossa”, sanoo KPA Unicon Group Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kovanen. Vaaka Partners Oy:n hallinnoimat rahastot ja yhtiön avainhenkilöt ovat olleet Renewan pääomistajia vuodesta 2008.

”Renewa on omistuksemme aikana kasvanut ja kansainvälistynyt merkittävästi. Näemme, että nyt on oikea aika luoda Renewalle seuraava mahdollisuus kehittyä uuden omistajan myötä. KPA Unicon tarjoaa tähän erinomaiset edellytykset”, toteaa Vaaka Partnersin osakas Ilkka Pentikäinen.

Osapuolten tavoitteena on saada yrityskauppa päätökseen tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä.


KPA Unicon on suomalainen energiateknologiaa toimittava yritys, joka on erikoistunut kattilalaitos- ja voimalaitosprojekteihin. KPA Uniconin ratkaisut hyödyntävät niin biopolttoaineita kuin fossiilisiakin polttoaineita tehokkaalla tavalla. Yritys työllistää noin 180 henkilöä ja sen päätoimipaikat sijaitsevat Pieksämäellä ja Kiuruvedellä. Yrityksen liikevaihto ylitti 50 miljoonaa euroa vuonna 2015. www.kpaunicon.fi

Renewa Oy on kasvava ja kansainvälistyvä bioenergian ja voimalaitosteknologian asiantuntija. Yritys toimittaa asiakkaan tarpeisiin suunniteltuja lämpö- ja voimalaitoksia sekä ylläpito- ja elinkaaripalveluja uusiutuvan lähienergian tuotantoon. Renewan edistyksellinen polttoteknologia perustuu paikallisen biomassan ja jäteperäisten polttoaineiden käyttöön. Suomessa ja Ranskassa noin 95 energia-alan ammattilaista työllistävän Renewan liikevaihto vuonna 2015 oli 35 MEUR. Renewalla on toimipisteet Suomessa Vantaalla, Oulussa, Pirkkalassa ja Lapualla sekä Ranskassa Pariisissa. www.renewa.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>