Viimeisimmät julkaisut

Elo rakennuttaa 214 vuokra-asuntoa Tampereelle

Elo on allekirjoittanut sopimukset 214 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle. Niemenrannan asunnot rakentaa YIT Suomi Oy ja Härmälänrannan asunnot rakentaa Skanska. Molempien kohteiden rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2021 maaliskuussa. Talojen odotetaan valmistuvan kesän 2022 aikana.

Elo rakennuttaa Tampereelle uusia vuokra-asuntoja. Härmälänrannan ja Niemenrannan kohteiden rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2021. (Vasemmalta oikealle: Härmälänranta, kuvalähde Skanska; Niemenranta, kuvalähde YIT.)

Elon asuntokohteiden investointiohjelman tavoitteena on sijoittaa yhteensä noin 1000 uuteen vuokra-asuntoon pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

– Kohteet rakennetaan hienoille paikoille teollisuusalueista urbaaneiksi asuinympäristöiksi kehittyneille alueille Näsijärven ja Pyhäjärven läheisyyteen. Alueilla on hyvät palvelut ja tulevina vuosina myös niiden julkisen liikenteen yhteydet kehittyvät, kertoo Elon projektinjohtaja Antti Pyötsiä.

– Olemme kehittäneet Härmälänrantaa pitkäjänteisesti Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kanssa, ja alueen suunnittelua on ohjannut ajatus hyvän olon asumisesta. Lisäksi on pidetty tärkeänä, että alue on edelläkävijä ympäristötehokkaissa ratkaisuissa, mikä näkyy kohteiden suunnittelussa jo varhaisessa vaiheessa, kertoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

– Haluamme kiittää Eloa hyvästä ja pitkään jatkuneesta yhteistyöstä hankkeiden parissa. As Oy Tampereen Torinkulma ja Torinsoittaja sijaitsevat aivan Niemenrannan ytimessä keskeisellä, lapsiystävällisellä ja halutulla paikalla. Tampereen Ratikan toisen vaiheen reitti kulkee aivan kohteen edestä, joten liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Alue on tunnettu myös hienoista ulkoilumahdollisuuksistaan ja hyvistä lähipalveluistaan, sanoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

Asuntosijoitusten tuotto on ollut tasaista ja talouden suhdannevaihtelujen vaikutus asuntosijoituksiin on tavanomaisesti muita tilatyyppejä maltillisempaa. Vuokra-asuntojen kysyntä on pysynyt vahvana koronaviruspandemiasta ja talouden epävarmuuksista huolimatta.

– Asuntosijoituksilla on tärkeä rooli kiinteistösalkun hajautuksen kannalta. Sen lisäksi, että vuokra-asunnot ovat vakaa sijoituskohde, niihin sijoittaminen tukee asuntotarjonnan kehittymistä kasvukeskuksissa ja rakentamista, toteaa Elon salkunhoitaja Kimmo Kuoppa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>