Viimeisimmät julkaisut

DSV:n logistiikkakeskuksessa pidettiin harjannostajaiset

Suomen DSV-yhtiöiden uuden pääkonttorin ja logistiikkakeskuksen, DSV Logistics Centerin, harjannostajaisia vietettiin tänään Lahdentien varressa Vantaan Päiväkummussa. 11 hehtaarin logistiikka-alueelle mahtuisi yhteensä 17 täysimittaista jalkapallokenttää, mutta DSV:n tarpeisiin sinne nousee varastorakennus (40 000 m2 + 10 000 m2 parvi), terminaalirakennus (10 000 m2) ja toimistorakennus (4 000 m2).

‒ Pelkästään varastorakennuksessa on valtavasti tilaa, 500 000 kuutiota. Sinne mahtuisi lähes viisi eduskuntataloa. Varasto on jaettu neljään lohkoon. Ensimmäinen lohko on terveydenhoitotuotteiden puhtaus- ja erityisvaatimukset täyttävää tilaa, toinen lämpötilasäädeltyä ja loput tavallista varastotilaa, DSV Solutionsin toimitusjohtaja Jan Magnus Nordberg kertoo.

Rakentamisen aikataulu ja kustannusarvio ovat pitäneet. Rakennusten on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Toimistotyöntekijät ja terminaalitoiminnot siirtyvät Trukkikuja 3:een vuoden vaihteessa. Varastotoimintoja siirretään uuteen yksikköön asteittain vuoden kahden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Massiiviset betonointityöt ja rungot on jo tehty. Myös katot ja ulkoseinät ovat paikoillaan eikä sadesuojia enää tarvita. Väliseinät ovat pystyssä ja lattian alle tuleva tekniikka on asennettu. Töiden painopiste on nyt siirtynyt sisätiloihin. Toimistorakennuksessa maalataan väliseiniä ja vedetään sähkökaapeleita, terminaalissa ja varastossa asennetaan lastaussiltoja ja -taskuja sekä tehdään lvi- ja sähkötöitä. Hyllyjä ja muuta kalustoa päästään asentamaan loka-marraskuussa.

‒ Toimitilan ulkoasu- ja tilasuunnittelun päävastuu on DSV Groupin kiinteistöyksiköllä. Konserni asetti sille paljon ehtoja, jotka ovat standardeja ja hyviksi havaittuja muissa DSV:n rakennushankkeissa ja ilmentävät myös yhtiön brändiä. Suomen projektitiimi on kuitenkin ollut aktiivisesti mukana suunnittelemassa erityisesti rakennusten toiminnallisuutta, Nordberg kertoo.

Rakennuksista tulee energiatehokkaita ja moderneja työympäristöjä, jotka noudattavat hyvin pitkälti DSV:n luomaa ja hyväksi havaittua omaa konseptia. Konttorin sisustuksen osalta tanskalainen design ja skandinaavinen tyyli ovat sisustuksen johtavia teemoja. Materiaalien valinnassa ja energiatehokkuuden suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon myös huomispäivän haasteet. Automatiikalla säädellään valoja ja talotekniikkaa. Kaikille rakennuksille on tarkoitus saada myös kiinteistöalan kansainvälisesti tunnustama BREEAM Very Good -sertifikaatti.

Huippumoderni pääkonttori ja logistiikkakeskus kokoaa yhteen noin 500 DSV-yhtiöiden ja niiden alihankkijoiden työntekijää.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>