Viimeisimmät julkaisut

Drop Design Pool siirsi tuotantoa Virosta Suomeen

Ulkoaltaita valmistava turkulainen Drop Design Pool siirsi vuoden alussa sähkölämmitteisten ulkoaltaidensa tuotannon kokonaisuudessaan Suomeen. Syinä olivat työn laatu, asiakkaan elämän helpottaminen ja pienemmät kuljetuskustannukset.

Tammikuun alusta alkaen kaikki yrityksen sähkölämmitteiset altaat on valmistettu kotimaisen perheyritys Nordic SPAn tehtaalla Salossa. Aiemmin altaat valmistettiin Virossa.

Drop Design Poolin yhteistyö suomalaisvalmistajan kanssa alkoi vuosi sitten. Ensin Drop kokeili yhden mallin valmistusta kotimaassa.

”Sen kokemuksen perusteella, mikä meillä oli yhteistyöstä, päätimme siirtää kaikkien sähkölämmitteisten altaidemme tuotannon Suomeen. Kuljetuskustannukset pienenivät jonkin verran, mutta vielä enemmän arvostamme työn laadusta saatavaa lisäarvoa. Kun nämä asiat ottaa huomioon, kotimaisen tuotannon hinta on aivan kilpailukykyistä”, sanoo Drop Design Poolin toimitusjohtaja Ilkka Haapaniemi.

Tärkeä siirtoperuste oli myös se, että Salon-tehtaalla altaat voidaan valmistaa täysin valmiiksi, ja niiden toiminta testataan tehdasolosuhteissa ennen asiakkaalle lähettämistä. Aiemmin allas, lämmitin ja pumppu toimitettiin asiakkaalle irrallisina, ja asiakas itse tai hänen tilaamansa asentaja hoitivat altaan kokoamisen.

”Asiakkaan kannalta käyttöönotto on nyt hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Vesi altaaseen ja sähköasentaja kytkee sähköt – muuta ei tarvita. Myös kotimaisuus on asiakkaillemme tärkeä juttu. Nyt kaikki sähkölämmitteiset altaamme ovat avainlipputuotteita. Samalla tuemme suomalaista työtä”, Haapaniemi sanoo.

Drop Design Poolin tuotannon siirto Saloon toi heti Oy Nordic SPA Ltd:n tehtaalle viisi uutta työpaikkaa ja määrän uskotaan kasvavan jatkossa.

Tuotannon siirto kotimaahan vaikutti jonkin verran tuotteiden myyntihintaan, mutta asiakas säästää nyt altaan asennuskustannuksissa.

Kuluneen kevään aikana kotimainen tuotanto on osoittanut voimansa.

”Meillä tuotanto on voitu pitää koko ajan käynnissä koronatilanteesta huolimatta, ja toimitusvarmuus on siksi ollut koko ajan hyvä”, toimitusjohtaja Haapaniemi kiittelee.

Hän uskoo, että kotimaisuus on valttia myös silloin, kun elämä koronaepidemian jälkeen alkaa palailla takaisin normaaleille raiteilleen.

”Kotimaisuutta ja paikallisuutta arvostetaan luultavasti jatkossa yhä enemmän. Aika näyttää, jäävätkö myös vaikutukset ihmisten vapaa-ajanviettotapoihin pysyvämmiksi: aletaanko suosia enemmän kotimaanmatkailua, staycation-tyyppistä lomailua ja kotiin panostamista. Kyselyitä altaista tulee jatkuvasti, mikä osoittaa, että juuri nyt ihmiset haluavat satsata koteihinsa”, Haapaniemi toteaa.

Lisätietoja:
Ilkka Haapaniemi
toimitusjohtaja, Drop Design Pool Oy
p. 040 637 7950
ilkka.haapaniemi@drop.fi

Lisää tietoa Drop Design Pool Oy:stä: www.drop.fi

Drop Design Pool Oy on vuonna 2009 perustettu designalan yritys, joka myy ulkoaltaita ja designtulia. Yrityksen liikevaihto vuonna 2019 oli 1.8 miljoonaa euroa, ja se työllistää 7 henkilöä. Pisaranmuotoinen, luonnosta inspiraationsa saanut Drop-allas on suunnittelija Nikolai Ruolan käsialaa, ja se sai vuonna 2015 Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Vuoden Designteko -palkinnon

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>