Viimeisimmät julkaisut

Destia toteuttaa Utön yhteysalusliikenteen laiturin rakennusurakan

Destia on allekirjoittanut urakkasopimuksen Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa Utön yhteysalusliikenteen laiturin rakennustöistä. Työt hankkeella alkavat viikolla 10 ja kestävät elokuun 2017 loppuun saakka.Laiturin rakennustyöt aloitetaan satama-altaan ruoppaus- ja louhintatöillä sekä keulaporttipaikan purkutöillä. Samaan aikaan mantereella rakennetaan uuden laiturin kasuuni- ja teräsrakenne-elementtejä. Laiturirakenteet asennetaan touko-kesäkuun aikana ja huhti-toukokuussa aloitetaan aallonmurtajan rakentaminen. Tavoitteena on, että laituri voidaan avata liikenteelle kesäkuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen nykyinen puulaituri puretaan.
Yhteysalusliikennelaituri rakennetaan nykyisen puulaiturin viereen, joka on liikenteen käytettävissä siihen asti, kunnes uusi laituri avataan liikenteelle. Uusi yhteysalusliikenteen keulaporttipaikka rakennetaan nykyisen keulaporttipaikan kohdalle, joten porttipaikka on poissa käytöstä maaliskuusta kesäkuuhun saakka.Nykyinen noin 35 vuotta vanha yhteysalusliikenteen laituri on erittäin huonokuntoinen. Uusi teräsrakenteinen ja puukantinen laituri perustetaan betonikasuuneilla kallion varaan. Uusi laituri tulee olemaan noin 5,4 metriä leveä ja 40 metriä pitkä.

 


Destia on infra- ja rakennusalan palveluyhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli yli 460 miljoonaa euroa. Toteutamme toimivampaa maailmaa pala palalta noin 1 500 destialaisen voimin ympäri Suomen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>