Viimeisimmät julkaisut

Cramo toimittaa merkittävän työmaatila- ja kalustoerän Metsä Groupin biotuotetehtaalle

cramo_logoCramo Finland toimittaa Äänekoskelle rakennettavan Metsä Groupin biotuotetehtaan työmaalle noin 7 300 neliömetriä työmaatiloja ja suuren määrän kalustoa. Äänekosken biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa Cramon avulla Äänekoskelle maailman ensimmäistä uuden sukupolven biotuotetehdasta. Rakennuskonevuokraamo Cramo huolehtii pääasiallisesti työmaan kalusto- työmaatila- ja palvelutarpeista.

– Toimitamme työmaalle kokonaisuudessaan noin 7 300 neliömetriä työmaatiloja, joista paikallaan on jo yli puolet. Toimitus pitää sisällään kaikki työntekijöiden toimisto- ja sosiaaliset tilat, projektiruokalan sekä palvelukeskuksen, jossa työntekijät suorittavat työmaata varten tarvittavan perehdytyksen. Olemme perustaneet työmaalle myös projektipisteen koneiden vuokrausta varten, kertoo Cramon myyntipäällikkö Mertsi Pesonen.

Biotuotetehtaan rakennuspäällikkö Pekka Salomaa kertoo, että Cramo valikoitui työmaapalveluiden toimittajaksi urakkakilpailun perusteella.

– Työmaatilojemme tulee täyttää viranomaismääräysten lisäksi modernin ja suuren projektityömaan tarpeet. On erityisen tärkeää, että tiloissa käytetyt materiaalit ovat kulutusta kestäviä ja helposti huollettavia. Tilojen muunneltavuus oli meille myös iso plussa, hän sanoo.

2 500 työntekijää rakentaa kotimaista biotuotetehdasta

Biotuotetehtaan rakentaminen käynnistyi toukokuun puolivälissä 2015 ja se valmistuu vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Cramon projektitiimi palvelee työmaalla koko projektin keston ajan.

Asennuspalveluiden tiimi vastaa muun muassa työmaan sähköistyksestä ja valaistuksesta ja tukee myös muun muassa tilojen, aitojen ja porttien asennuksessa sekä muissa tyypillisissä työmaan tarpeissa.

– Vastaamme myös työmaan kulunvalvonnasta ja turvapalveluista: projektityömaalla tarvittavat aidat ja kulkuportit autoille ja työntekijöille sekä niihin liittyvä kulunvalvontalaitteisto- ja automatiikka tulevat meiltä. Työmaalla ahkeroi huippuvaiheessa noin 2 500 työntekijää, joten sujuva ja toimiva kulunvalvonta on erittäin tärkeää, Pesonen selvittää.

Biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 1,2 miljardia euroa.

Valmis biotuotetehdas edistää uusiutuvan energian käyttöä Suomessa, sillä tehdas ei käytä lainkaan fossiilisia polttoaineita, vaan tuottaa kaiken tarvitsemansa energian puusta. Tehdas tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, biosähköä ja puupolttoainetta. Tehdas lisää kuitupuun käyttöä Suomessa noin kymmenellä prosentilla vuodessa.

Seuraa biotuotetehtaan rakennustyömaan edistymistä web-kameroiden kautta suorana lähetyksenä täältä: biotuotetehdas.fi


Cramo Finland on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kotimaassa Suomessa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.cramo.fi.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>