Viimeisimmät julkaisut

Consti toteuttaa Korkeavuorenkatu 21:n arvokiinteistön muutostyöt

Korkeavuorenkatu 21:ssa sijaitsevan, yhden Suomen historiallisimman arvokiinteistön käyttötarkoitusmuutoksen toteuttajaksi on valittu Consti Yhtiöt Oyj. Toimistokäytössä pitkään toiminut rakennus peruskorjataan täysin, ja yli 5 000 neliön tilat muutetaan jälleen asuinkäyttöön. Projektin arvo on lähes 20 miljoonaa euroa.

consti_korkeauorenkatu21

Vuonna 1889 rakennettuun kohteeseen valmistuu huipputasoisia arvoasuntoja sekä kivijalkaan ravintoloita ja erilaisia liiketiloja. Projektin kesto on noin kaksi vuotta. Uudet asukkaat päässevät muuttamaan taloon vuoden 2018 lopulla. Työn tilaaja on kiinteistökehitysyhtiö Grand Residence Development Oy.

Mittavaan urakkaan sisältyy Constin julkisivu-, asuntokorjaus- sekä talotekniikkayksiköiden työtä.

Asuintiloissa kaikki pinnat ja rakenteet tehdään uusiksi suojelulliset näkökohdat huomioiden. Myös välipohjat avataan ja rakennetaan uudelleen. Julkisivu kunnostetaan kauttaaltaan ja uusitaan tietyiltä osin. Vesikatto uusitaan, ikkunat kunnostetaan ja lisäksi ullakolle rakennetaan ullakkoasuntoja. Sisäpihalle rakennettava täysautomatisoitu pysäköintijärjestelmä (parkkirobotti) kytketään Constin toimittamiin talotekniikkajärjestelmiin. Consti osallistuu myös kivijalan liiketilojen rakentamiseen.

– Mittaluokasta kertoo se, että urakka on Constin tämän vuoden suurin yksittäinen vahvistunut kauppa. Olemme tehneet kohteessa myös jouluksi valmistuvat purkutyöt sekä kehitysvaiheen töitä. Tämä kauppa kruunaa alkaneen yhteistyön mitä hienoimmalla tavalla, kertoo Consti Julkisivut Oy:n toimitusjohtaja Risto Kivi .

Consti kokenut arvokiinteistöjen remontoija

Vaativat käyttötarkoitusmuutokset sekä arvokiinteistöjen remontit ovat Constin erityisosaamista. Referensseistä löytyvät muun muassa helsinkiläiset luksushotellit St. George sekä Klaus K.

– Historiallisen kohteen arvoasuntoja rakennettaessa nykyaikaiset asumisen määräykset on sovitettava yhteen Museoviraston määräysten kanssa. Määräykset koskevat esimerkiksi ilmastointi-, ääni- ja paloteknisiä ratkaisuja. Työ on kokonaisuudessaan vaativa mutta haasteineen erittäin motivoiva, ja se työllistää jopa yli 100 tekijää, Kivi taustoittaa.

Historia kohtaa kaupunkiasumisen uuden tason

Grand Residence 21 vaikuttaa valmistuessaan koko alueen luonteeseen ja siirtää Korkeavuorenkadun painopistettä lähemmäs Helsingin ydinkeskustaa. Kiinteistö tarjoaa aivan uudenlaisia kaupunkiasumisen ratkaisuja.

– Huippulaatu ja tyyli kohtaavat asumisen kaikissa ulottuvuuksissa: tilasuunnittelussa, asumispalveluissa ja mukavuuksissa, markkinointijohtaja Kati Ståhlberg  Grand Residence Developmentistä kertoo.

Korkeavuorenkatu 21:n arvokiinteistö on valmistunut vuonna 1889. Se on toiminut paitsi asuinrakennuksena, myöhemmin myös tsaarin ajan valtiollisen poliisin päämajana sekä ennen talvisodan syttymistä Mannerheimin johtaman puolustusneuvoston toimistona. Vuodesta 1939 vuoteen 2012 talossa toimi Suomen rajavartiolaitos.


Consti on yksi Suomen johtavia korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneitä yhtiöitä. Consti tarjoaa kattavasti talotekniikan, linjasaneerauksen, korjausurakoinnin, julkisivusaneerauksen sekä muiden vaativien kohteiden rakennus- ja huoltopalveluita sekä asuintaloille että toimitiloille. Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: talotekniikka, julkisivut ja korjausurakointi. Vuonna 2015 Consti-konsernin liikevaihto oli 256 miljoonaa euroa, ja se työllistää yli 900 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista. Consti Yhtiöt Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

Grand Residence Development Oy on yhtiö, joka on keskittynyt ainutkertaisten kiinteistöjalostushankkeiden toteuttamiseen ja asiakkaiden tarpeiden mukaisten korkealaatuisten ja nykyaikaisten asumiskonseptien kehittämiseen. Lisätietoja hankkeesta www.grandresidence21.fi  

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>