Viimeisimmät julkaisut

Congrid Oy:n tuotanto-ohjausohjelmisto nappasi FinnBuild Highlights -kilpailun

FinnBuild Highlights -kilpailu esittelee FinnBuildin sekä sen samanaikaisten tapahtumien mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kisan voittoon kiri start up -yritys Congrid Oy rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan sekä valvontaan kehitetyllä ohjelmistokokonaisuudellaan. Palkinto jaettiin FinnBuild-messujen iltajuhlassa 13.10.2016 Messukeskuksessa, Helsingissä.

FinnBuild Highlights -kilpailuun haki mukaan 39 yritystä, joista kuudelle tuomaristo antoi kuusi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Danfoss Oy Ab:n Danfoss Link -lämmönohjausjärjestelmä,  HögforsGST Oy:n HybridiLTO-lämmöntalteenottojärjestelmä, Oy KWH Mirka Ab:n pölytön verkkohiontakonsepti, Lammin ikkuna Oy:n Lammin Signal Window, Oras Oy:n älykäs, etäkäytettävä pesukoneventtiili ja Uponor Oy:n Uponor R2i Kasetti. FinnBuild Highlights -yritykset ovat kootusti esillä messuilla omalla alueellaan. 

Voitto rakennustyömaan laadun ja työturvallisuuden valvonta- ja hallintaohjelmistolle

Finnbuild Highlights -kilpailun voitto meni Congrid Oy:n rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan ja valvontaan kehitetylle ohjelmistokokonaisuudelle, joka koostuu mobiiliapplikaatiosta ja pilvipalvelusta.

”Helppokäyttöinen ohjelmisto pureutuu rakennustyömaan ohjauksen kannalta keskeisiin asioihin. Se helpottaa havaintojen ja tarkastusten tekemistä ja säästää työnjohdon aikaa huomattavasti. Läpinäkyvyyttä parantaa se, että havainnot ja raportit näkyvät kaikille projektin osapuolille samanaikaisesti. Vaikka ohjelmisto on kehitetty suomalaisen rakentamisen tuotannonohjaukseen, se toimii hyvin myös ulkomailla. Congrid tähtääkin ohjelmistollaan ulkomaiden markkinoille, mihin sillä on hyvät mahdollisuudet. Tämä osoittaa start up -yritykseltä kiitettävää kunnianhimoa ja ennakkoluulottomuutta – tällaisilla tuotteilla rakennusala uudistuu”, toteaa raadin puheenjohtajana toiminut toimitusjohtaja Laura Apilo VTT Expert Services Oy:stä.

Kilpailun voitto tuo pienessä start up -yrityksessä uskoa tulevaisuuteen.

”Meille tämä huomionosoitus on todella merkittävä ja innostava. On hienoa, että pieni start up -yritys on huomioitu uskottavana tekijänä rakennusalalla. Tämä vahvistaa meidän uskoamme siihen, että olemme tehneet jotain oikein ja teemme niin jatkossakin”, toteaa Congrid Oy:n toimitusjohtaja Timo Makkonen.
”Meidän etumme on se, että olemme erittäin hyvin perillä suomalaisen rakentamisen ja tuotannonohjauksen arjesta. Emme pyri muuttamaan nykyisiä käytäntöjä, vaan pystymme vastaamaan työmaiden olemassa oleviin ongelmiin ja haasteisiin”, Timo Makkonen jatkaa.

FinnBuild Highlights -voittaja on valittu kunniamaininnan saaneiden joukosta nyt ensimmäistä kertaa. Voittaja saa Suomen Messusäätiön rahoittaman, 3 000 euron suuruisen apurahan, joka on suunnattava kansainvälistymiseen. Valintaraatiin kuuluivat Laura Apilo, puheenjohtaja (VTT Expert Services Oy), Jukka Pekkanen (Rakennusteollisuus RT ry), Ilkka Salo (Teknologiateollisuus ry) ja Reijo Kangas (TEKES).

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>