Viimeisimmät julkaisut

Cibes Hissit ja Amslift yhdistyvät

Turkulainen Amslift ja hyvinkääläinen Cibes Hissit fuusioituvat tämän vuoden aikana; Amslift Oy sulautuu Cibes Hissit Oy:hyn. Yhtiön uudeksi nimeksi tulee Cibes Amslift Oy, ja se aloittaa toimintansa vuoden 2021 alussa.

– Fuusion tuloksena syntyy neljänneksi suurin yhtiö suomalaisilla hissimarkkinoilla. Tulemme siis heti kolmen suuren hissiyhtiön jälkeen, mutta meillä on laajempi valikoima hissiratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Uusi yhtiö toimittaa yli 300 hissiä ja kevythissiä vuodessa. Meillä on myös kattava toimistoverkosto, jolla pystymme palvelemaan koko maata, kertoo Amslift Oy:n toimitusjohtaja Juha Kiviranta.

Cibes Hissit osti Amsliftin yrityskaupassa marraskuussa 2018. Yritykset ovat toimineet omina yhtiöinään tähän asti. Amslift toimittaa jälkiasennushissejä olemassa oleviin rakennuksiin, hissejä uudisrakennuksiin sekä tavara-, auto- ja potilashissejä. Cibes Hissit on kevythissien, kotihissien sekä tuoli- ja porrashissien toimittaja.

Uuden yhtiön kotipaikka on Turku, ja sillä on toimistot Turussa, Hyvinkäällä, Vaasassa ja Outokummussa sekä jälleenmyyjä Oulussa. Yhdistymisen jälkeen yhtiön palveluksessa on yli 30 henkilöä, ja liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa. Fuusiolla ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin, asiakkaisiin tai jälleenmyyjiin.

Cibes Amslift Oy on osa ruotsalaista yli 70-vuotiasta Cibes Lift Groupia, joka on kevythissien valmistaja. Cibes Lift Groupilla on tytäryhtiöt 20 maassa ja myyntiä yli 50 maassa. Liikevaihtoa on tänä vuonna noin 150 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on vahva asema Pohjois- ja Keski-Euroopassa, Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Tänä vuonna se on laajentunut myös Yhdysvaltoihin ja Intiaan.

Cibes Amsliftillä on vahva markkina-asema sekä julkisella sektorilla että taloyhtiöissä. Kasvua haetaan jatkossa entistä voimakkaammin omakotitalojen asukkaista.

– Olemme kiinnostuneita yksityisistä talonrakentajista ja yksityiskodeista. Hissi omakotitalossa tuo asumismukavuutta ja arjen helppoutta, ehkä hitusen ylellisyyttäkin. Liikuntaesteisillä se tukee pidempää kotona asumista, sanoo Juha Kiviranta.

– Katsomme mielenkiinnolla talopakettitehtaiden suuntaan. Tähän mennessä hissejä ei ole talopakettien suunnittelussa ajateltu ollenkaan, Kiviranta toteaa.

Kasvun mahdollisuuksia löytyy myös kerrostalokohteista.

– Hissit parantavat vanhusten, liikuntaesteisten ja lapsiperheiden asumismukavuutta. Hissi nostaa myös asunnon arvoa. Hissin rakentaminen on esimerkiksi putkiremonttiin verrattuna edullista, Kiviranta sanoo.

Kevythissit ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa viime vuonna sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

– Kevythissien myyntimme kasvoi viime vuonna yli 30 prosenttia. Esteettömyysvaatimukset ovat entistä enemmän esillä, mikä on lisännyt kysyntää. Olemme myös pystyneet panostamaan myyntiin ja palveluun entistä voimakkaammin, sanoo Juha Kiviranta.

Cibes Lift Group on tuonut huhtikuussa maailmanlaajuisesti markkinoille tuoteuutuuden.

– Uutuutemme on hissikorillinen kevythissi. C1 Pure -tuote näyttää oikealta hissiltä, mutta tilaa säästävä rakenne vaatii vain vähän muutoksia talon rakenteisiin ja vähentää sitä kautta rakennuskustannuksia. Uskomme, että tämä ratkaisu kiinnostaa erityisesti uudisrakentajia, koska kokonaisuus vaatii huomattavasti pienemmän kuopan ja vähemmän kaivamista kuin perinteinen hissi.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>