Viimeisimmät julkaisut

Caverionille kiinteistötekniikan kokonaistoimitus uudisrakennukseen Norjassa

Caverion ja rakennusliike Skanska AS ovat allekirjoittaneet sopimuksen kiinteistötekniikan kokonaistoimituksesta Norjan merenkulun osaamiskeskuksen (NMK) uuteen toimistorakennukseen Norjan Ålesundissa. Toimitus sisältää Lämmitys-, vesi- ja viemäri-, Ilmanvaihto- ja ilmastointi-, Sähköistys-, Jäähdytys-, Automaatio-, Informaatio- ja viestintäteknologia- sekä Turvallisuusjärjestelmät. Projektin toteutuksen lisäksi Caverionin vastuulla ovat Asiantuntijapalvelut, Suunnittelu ja projektointi sekä Projektin johtaminen. Sopimuksen arvo on noin 5,3 miljoonaa euroa.

Rakennukseen asennetaan Caverionin patentoitu ClimaCeil-ratkaisu. Hyvän sisäilman  energiatehokkaasti takaava ClimaCeil kokoaa tekniset laitteet yhteen paikkaan: ilmanvaihdon, sähkö- ja datakaapelit, sprinklerit sekä putkiston. Lisäksi ClimaCeil voidaan sovittaa helposti rakennuksen moduuleihin, mikä tarkoittaa merkittäviä säästöjä rakennuksen elinkaaren aikana mahdollisesti toteutettavissa muutostöissä.

Nykyistä yrityspuistoa laajentavaan  NMK2- rakennukseen tulee seitsemän kerrosta, joiden kokonaispinta-ala on 15 000 neliötä. Lisäksi kellariin rakennetaan pysäköintitilat. NMK2 yhdistetään kaukolämpöverkkoon, mikä auttaa vähentämään rakennuksen kasvihuonekaasupäästöjä. Rakennuksen vuotuinen sähkönkulutus on vain 115 kWh neliötä kohti.

”Yhteistyö Caverionin kanssa sujuu hyvin. Teemme yhdessä töitä sen eteen, jotta loppukäyttäjät saavat parhaan mahdollisen rakennuksen”, sanoo Skanskan projektipäällikkö Roar Alstad.

”Olemme iloisia voidessamme hyödyntää elinkaariratkaisujen osaamistamme näin jännittävässä projektissa, jossa käytettävät modernit tekniset ratkaisut mahdollistavat ympäristövaikutusten minimoimisen”, sanoo Caverionin Tanskan ja Norjan divisioonan johtaja Knut Gaaserud.

Caverionin toimitus valmistuu lokakuussa 2017.

Skanska kuuluu Caverionin rakennusliikkeet-asiakassegmenttiin.

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2015 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. www.caverion.fi @CaverionSuomi

Tutustu tarinaamme: www.caverion.fi/Csaga #Csaga

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>