Viimeisimmät julkaisut

Caverionilta talotekniikkaa 21 miljoonalla saksalaislaboratorioon

Kuva: kister scheithauer gross architekten und stadtplaner

Kuva: kister scheithauer gross architekten und stadtplaner

Caverion on solminut sopimuksen Hochtief Building GmbH:n kanssa yli 21 miljoonan euron arvoisten talotekniikkajärjestelmien toimittamisesta uuteen Berliinin-Brandenburgin osavaltiolaboratorioon (LLBB). Caverion vastaa talotekniikkajärjestelmien suunnittelusta ja projektoinnista sekä projektin toteutuksesta.

Caverionin toimitus kattaa seuraavat tekniset tuotealueet: ilmanvaihto ja ilmastointi, lämmitys, vesi ja viemäri, sähköistys, jäähdytys ja automaatio. Caverion toteuttaa myös tilojen palosuojausta. Nelikerroksisen rakennuksen kokonaiskerrosala on 22 800 neliömetriä, ja rakennuksessa on toimistotiloja sekä korkean turvatason laboratoriotiloja.

”Turvatason S3 laboratorioilla, kuten tällä, on tiukat turvallisuusmääräykset. Puhdasta sisäilmaa, paloturvallisuutta ja energiansyöttöä koskevat tekniset vaatimukset ovat näin ollen tiukat. Olemme osoittaneet teknisen osaamisemme turvaluokiteltujen tilojen talotekniikkatoimittajana, ja korkean turvatason laboratorioreferensseihimme kuuluvat  mm. Marburgin yliopisto, Hampurin Bernhard Nocht -instituutti ja Berliinin Robert Koch -instituutti”, sanoo Caverionin Saksan divisioonajohtaja Werner Kühn.

Projektin toteutus alkaa lokakuussa 2016, ja projektin odotetaan valmistuvan vuoden 2018 loppuun mennessä. Hochtief Building GmbH kuuluu Caverionin rakennusliikeasiakassegmenttiin.


Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2015 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.caverion.fi @CaverionSuomi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>