Viimeisimmät julkaisut

Caruna maakaapeloi tuntuvasti Lohjalla

Caruna maakaapeloi noin 130 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Lohjan pohjoisosassa. Hanke parantaa merkittävästi kaupunkilaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 75 henkilöä ja niiden arvo on noin 7,6 miljoonaa euroa.

Lohjalla kaapelointeja tekee Vertek Ikkalan ja Saarijärven välillä ja Eltel Hyönölän ja Hietaan sekä Höynölän ja Ikkalan välillä. Työt on aloitettu Ikkalasta Karisjärvelle päin. Loput töistä aloitetaan kesän aikana.

Maakaapelointihankkeet kestävät pääosin keväästä joulukuuhun 2016. Vanhan ilmajohtoverkon purkutyöt tehdään talven ja kevään aikana 2017. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 2 800 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Olli Kujanperä Carunasta kertoo.

”Viemme Lohjalla maan alle noin 130 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 110 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta ja investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Kujanperä päättää.

Carunan työkohteiden urakoitsijakumppanina on Vertek Oy ja Eltel Networks Oy.

 


Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>