Viimeisimmät julkaisut

Caruna liittänyt Peuravaaran tuulipuiston verkkoonsa

Kiinnostus uusiutuviin energialähteisiin on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Caruna parantaa ja kehittää sähköverkkoaan jatkuvasti siten, että se vastaa nyky-yhteiskunnan edellytyksiin ja tuleviin tarpeisiin. Yhtiö on 14.9.2016 liittänyt Peuravaaran tuulipuiston ensimmäisen vaiheen verkkoonsa Suomussalmella.

Uudet sähköntuotantomuodot ovat yleistyneet voimakkaasti. Tuulivoiman hyödyntäminen on ympäristöystävällinen tuotantotapa, joka on noussut perinteisten tuotantotapojen rinnalle.

”Toimimme linkkinä Peuravaaran tuulipuistotuotannon ja Fingridin välillä. Asiakas liittyi omalla päämuuntajallaan Carunan suurjänniteverkkoon (110 kV), jonka kautta tuotantoteho syötetään kantaverkkoon sekä alueen asukkaille erityisesti Suomussalmella ja Hyrynsalmella. Näin mahdollistamme osaltamme uusiutuvan energiantuotannon yleistymisen Suomessa”, Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

”Peuravaaran tuulipuiston kolmetoista voimalaa on arvioitu tuottavan energiaa noin 130 GWh vuodessa, mikä vastaa noin 7 800 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta. Käytetyt Nordexin tuulivoimalat ovat kooltaan Suomen suurimmat käyttöön otetut voimalat ja samalla ne ovat myös markkinoiden hiljaisimmat teollisen kokoluokan voimalat. Caruna mahdollisti omalla toiminnallaan tuulivoimapuiston helpon ja nopean liittämisen sähköverkkoon, josta olemme tyytyväisiä”, tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari Peuravaaran tuulipuiston rakentaneesta Taaleri Pääomarahastosta päättää.

Aurinko- ja tuulivoiman kaltaiset uusiutuvat energialähteet ovat nousemassa perinteisten tuotantotapojen rinnalle. Carunan verkko mahdollistaa jo nyt tuuli- ja aurinkovoiman pientuotannon liittämisen siihen sekä ylimääräisen energian siirtämisen kotitalouksilta siirtoverkon kautta muiden käyttöön. Yrityksen verkkoon on kytketty jo noin 600 aurinkovoimaa hyödyntävää kotitaloutta. Eniten aurinkosähköä tuotetaan Uudellamaalla.

 


Lisätietoa Carunan verkkoon liitetyistä aurinkosähköjärjestelmistä: http://vuosiraportti2015.caruna.fi/raportti/caset/#yha-useampi-liittaa-carunan-verkkoon-aurinkosahkoa

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>