Viimeisimmät julkaisut

Caruna aloittanut poikkeuksellisen laajan maakaapelointihankkeen Inkoossa

Kuva: Caruna mediapankki. Kuvaaja: Mikko Ryhänen / Kuvaamo

Kuva: Caruna mediapankki. Kuvaaja: Mikko Ryhänen / Kuvaamo

Caruna maakaapeloi vuonna 2016 huhtikuusta joulukuuhun jopa 150 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Inkoossa. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta sähköverkon siirtyessä maan alle suojaan sään vaihteluilta, ja siten sään aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 85 henkilöä ja sen arvo on noin 8,7 miljoonaa euroa.

Kaivut alkavat huhtikuussa Inkoon kirkonkylästä 51 tien suunnassa itäänpäin. Kevään ja kesän kuluessa työt aloitetaan vielä kirkonkylän länsi- ja pohjoispuolella sekä osin myös Siuntion puolella. Paikkakuntien teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueella noin 4 300 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Olli Kujanperä Carunasta kertoo.

”Viemme maan alle noin 150 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme yli 130 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa 162 kilometriä. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa”, Kujanperä päättää.

Carunalla on Inkoossa työkohteessa urakoitsijakumppanina Empower Oy.

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>