Viimeisimmät julkaisut

Camfil iloinen uudesta ilmansuodattimien standardista

Kansainvälinen standardointijärjestö (ISO) on julkistanut uuden standardin ilmansuodatinalalle. ISO 16890 määrittelee testausmenetelmät ja luokitukset yleisilmanvaihdossa käytettäville ilmansuodattimille.

camfil_iloinen

Suodatinvalmistaja Camfilin mukaan uusi standardi tarjoaa ensimmäisen tilaisuuden yhtenäistää standardeja maailmanlaajuisesti, kun se edetessään korvaa kaksi olemassa olevaa paikallisesti käytettyä standardia: ASHRAE 52.2:n, joka on hallitseva USA:ssa ja EN 779:2012:n, joka on hallitseva Euroopassa. Molempia standardeja käytetään rinnakkain Aasiassa ja Lähi-Idässä.

ISO 16890 -standardin ja nykyisin käytössä olevien standardien välillä on Camfilin mukaan merkittäviä eroja. Uudet testausmenetelmät ovat monella tapaa vaativampia kuin aiemmissa standardeissa. Tämä johtaa suodattimien parempaan suorituskykyyn, sisäilmanlaatuun ja suojaan ihmisten terveydelle, Camfil toteaa. Lisäksi uusilla testausmenetelmillä saadut tulokset ovat lähempänä suodattimien todellisten käyttöolojen suorituskykyä.

Uudessa standardissa suodattimet luokitellaan erotuskyvyllä kolmella erikokoisella hiukkasella. Camfilin mukaan tärkein niistä on ns. PM1-hiukkaset, jotka ovat erittäin pieniä ja joiden tiedetään olevan kaikista haitallisimpia ihmisten terveydelle.

Camfil tukee täysin uutta standardia. Yrityksen mukaan ISO 16890:n käyttöönotto tuo mukanaan selviä etuja ilmansuodattimien määrittelijöille, ostajille ja käyttäjille.

Camfil -yhtymän pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Yhtymällä on 3 800 työntekijää ja liikevaihto 600 miljoonaa euroa. Camfil Oy on Suomessa toimiva Camfil Groupin tytäryhtiö. Yrityksen pääkonttori ja varasto sijaitsevat Espoossa. Koko maan kattava palveluverkko sekä 10 miljoonan euron liikevaihto tekevät Camfil Oy:stä markkinajohtajan Suomessa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>