Viimeisimmät julkaisut

Balticconnector-kaasuputken putkimateriaali Kreikasta

Baltic Connector ja Elering ovat allekirjoittaneet 4.1.2018 sopimuksen meriputken valmistuksesta ja putkimateriaalin toimituksesta Corinth Pipeworks Pipe Industry SA kanssa

Kuva: Baltic Connector

 

Sopimus kattaa Suomesta Viroon kulkevan 77 kilometrisen meriputken putkimateriaalin. Meriputken valmistus tapahtuu vuoden 2018 aikana Corinthin Kreikan tehtaalla, ja sen asennustyö aloitetaan aikataulun mukaisesti vuonna 2019.

Sopimus on yksi Balticconnector-hankkeen suurimpia. ”Sopimus mahdollistaa hankkeen etenemisen aikataulussa. Tämän myötä kaikki meriputkeen liittyvä materiaali on käytettävissä meriputken rakennusvaiheen alkaessa”, kertoo Baltic Connectorin projektijohtaja Tom Främling.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>