Viimeisimmät julkaisut

Arkkitehtuurin vapautta Rockfon Mono Acoustic -massalla

Rockfon Mono Acoustic on akustinen pintaratkaisu, joka antaa vapautta seinien ja kattojen suunnitteluun. Lopputuloksena on entistä valkoisempi ja sileämpi, tyylikäs saumaton pinta, jonka äänenvaimennus on parhainta A-luokkaa ja joka heijastaa päivänvaloa tasaisemmin.

Rockfon Mono Acoustic -ratkaisu perustuu marmorista tehtyyn akustiikkamassaan, joka mahdollistaa akustisten pintojen käytön arkkitehtuurissa. Esimerkiksi pyöreät kaiteet, kaltevat tasot ja suuret ulokkeet voidaan akustiikkamassalla toteuttaa absorboivina pintoina, jotka vaimentavat ääniä ja luovat miellyttävän työympäristön. Järjestelmä korvaa muut äänenvaimennusmateriaalit ja korostaa tilaratkaisun eheyttä.

Helsingin yliopiston pääkirjastossa eli Kaisa-talossa on käytetty Rockfon Mono Acoustic -massaa, joka soveltui hyvin sekä innovatiiviseen arkkitehtuuriin että toimiviin akustisiin ratkaisuihin.

Akustiikkamassaa on käytetty muun muassa Helsingin yliopiston pääkirjastossa eli Kaisa-talossa. Kirjaston suunnittelijat Selina Anttinen ja Vesa Oiva Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä (AOA) osoittivat ratkaisuissaan, miten akustiikka ja arkkitehtuuri saatiin sointumaan yhteen. AOA suunnitteli yhteistyössä Rockfonin kanssa täydellisen akustisen ratkaisun. Suuren atriumin valkoiset parvekkeet näyttävät leijuvan ilmassa kuin pilvet ja vievät katseen kohti taivasta. Parvekkeiden seinämät on päällystetty Rockfon Mono Acoustic -massalla, jonka ansiosta kirjastossa on rauhallinen ilmapiiri, vaikka kävijöitä on runsaasti.

Akustiikkamassa on hyvin monipuolinen. Se voidaan asentaa viistoksi, suoraksi tai kaarevaksi joko listajärjestelmään tai suoraan rakenteisiin niin alakattoon kuin seiniin.

Iloa päivänvalosta

– Arkkitehdit käyttävät Rockfon Mono Acoustic -pintaratkaisua moniin erilaisiin projekteihin aina toimistotiloista ja hotelleista kouluihin, ostoskeskuksiin ja sairaaloihin. Usean vuoden ajan on kuitenkin esitetty toiveita siitä, että pinnasta voitaisiin tehdä sileämpi ja valkoisempi. Näin ollen olemme nostaneet järjestelmän aivan uudelle tasolle, toteaa rockfonin myyntijohtaja Heikki Partti.

Myös pinnan valon jakautumisaste on erityisen korkea eli 99 prosenttia, ja se heijastaa 87 prosenttia siihen kohdistuvasta valosta.

Näin tilaan pääsee enemmän päivänvaloa, mikä vähentää keinovalon tarvetta ja luo paremman työskentelyilmapiirin. Tämä myös vähentää työntekijöiden sairauspäiviä. Akustiikkamassan käytöstä hyötyvät myös asentajat. Uusi täyteaine ja akustiikkamassa kuivuvat erityisen nopeasti, mikä  lyhentää kuivumisaikaa jopa 40 prosentilla aikaisempaan verrattuna. Näin asentaja voi jo pienehkössä projektissa säästää kokonaisen työpäivän, kertoo Rockfonin tekninen johtaja Oskar Meres.

 

www.rockfon.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>