Viimeisimmät julkaisut

Ari Tolonen nimitetty OptiWatti Oy:n toimitusjohtajaksi

Ari Tolonen (56) on nimitetty OptiWatti Oy:n toimitusjohtajaksi 1.4.2018 alkaen

Kuvassa: Ari Tolonen Optiwatti

OptiWatti tarjoaa kodin ja kiinteistöjen älykästä energianhallintaa ja -optimointia.

Tolonen siirtyy OptiWatille Landis+Gyr Oy:ltä, jossa hän on toiminut vuodesta 2008 asti ensin Suomen ja myöhemmin myös Pohjoismaiden toimitusjohtajana. Landis+Gyr on maailman johtava integroitujen energianhallintajärjestelmien, kuten sähkömittareiden ja etäluentaratkaisujen, toimittaja.

Ari Tolosella on myös vankka kokemus ICT-alan johtotehtävistä. Tolonen on toiminut vuosina 2006 – 2008 ohjelmistotalo InfoBuild Oy:n toimitusjohtajana. Vuosina 2002 – 2006 Tolonen toimi neljä vuotta teleoperaattori DNA Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Kasvuyritysten kehittämät uudet teknologiat ovat merkittävässä roolissa energia-alalla tapahtuvassa muutoksessa. Alaa mullistavat digitalisoituminen, hiilidioksidipäästöjen säästötavoitteet, uusiutuvat energiat, kansainvälinen kilpailu ja kuluttajien yhä aktiivisempi rooli energiantuottajina.

Näen tässä energia-alan murroksessa paljon samanlaisuutta, jota olin toteuttamassa telekommunikaatioalalla. Olen seurannut OptiWatti Oy:n kasvupolkua läheltä jo perustamisesta lähtien ja vakuuttunut sen kasvumahdollisuuksista. Tiimin kokoonpano on myös vaikuttava – kokemusta ja ammattitaitoa löytyy. Koen tämän ainutlaatuisena mahdollisuutena tuoda Suomen cleantech-osaamista maailmalle. Samalla muutamme energia-alaa tuomalla markkinoille uusia palveluita ja teknologiaa, joka vastaa sekä kuluttajien että yritysten tarpeisiin. Tavoitteena on tehdä OptiWatista merkittävä toimija energia-alalle“, sanoo Ari Tolonen.

Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja ja toinen perustajista Juha Marjeta keskittyy jatkossa OptiWatin strategiseen kehittämiseen ja tuotejohtajuuteen. Järjestelyn avulla yhtiö vauhdittaa kansainvälistä kasvua ja palvelun jatkokehitystä.

Markkinoiden valloittaminen edellyttää laajaa ja monipuolista osaamista yritysjohtamisesta, uuden bisneksen luomisesta, energia-alasta sekä kuluttajabrändäyksestä, jotka Arilta löytyvät yli 30 vuoden kokemuksella. Luotan hänen kykyynsä johtaa yhtiö saavuttamaan korkeat kasvutavoitteet. Ari tuo lisätehoja myös kansainväliseen kasvuun, kun valmistaudumme seuraavaan isoon loikkaan“, sanoo Juha Marjeta.

OptiWatti Oy:n huikea kasvutarina

Juha Marjeta ja Jyri Seppä perustivat OptiWatti Oy:n vuonna 2013. Bisnesidea syntyi Juha Marjetan omakohtaisesta tarpeesta saada kotinsa lämmitys hallintaan. Monen kokeilun jälkeen syntyi OptiWatti, joka mahdollistaa huonekohtaisen lämmityksen optimoinnin helposti ja älykkäästi.

OptiWatti Oy voitti vuonna 2016 kasvuyrityskilpailu Kasvu Openin Startup-sarjan, jonka jälkeen yhtiö keräsi miljoonarahoituksen. Taaleri Kiertotalous Ky:n ja Butterfly Venturesin yhtiöön tekemät sijoitukset ovat tukeneet yhtiötä voimakkaassa kasvussa. Palvelu on otettu hyvin vastaan markkinoilla.

 

OptiWatti on kodin ja kiinteistöjen älykkääseen energianhallintaan ja -optimointiin erikoistunut palvelu. OptiWatti Oy on perustettu vuonna 2013, ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 24 henkilöä. Yhtiön pääomistajia ovat toimiva johto, Taaleri Kiertotalous Ky sekä Butterfly Ventures Oy. OptiWatti Oy voitti vuonna 2016 kasvuyrityskilpailu Kasvu Openin Startup-sarjan. Yhtiön asiakaskunta koostuu kuluttajista sekä suurien kiinteistöjen omistajista. Asiakkailleen OptiWatti tarjoaa jopa 40 % säästöä lämmityskustannuksissa, parempaa asuinmukavuutta sekä helpompaa kiinteistönhallintaa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>