Viimeisimmät julkaisut

Are toteuttaa Suomenlinnan tunnelin saneerauksen talotekniset työt

Are Oy ja YIT Rakennus Oy ovat tehneet sopimuksen Suomenlinnan tunnelin talotekniikan allianssiurakasta. 1,3 km pitkän tunnelin korjaustyöt ovat jo käynnistyneet ja hankkeen odotetaan valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä

Kuva: Suomenlinnan tunnelit/Arttu Kokkonen

”Are osoitti jo heti alkuvaiheessa allianssikyvykkyyttä ja innostuneisuutta tulla hankkeeseen mukaan. On hienoa saada vahvasti sitoutunut kumppani hankkeeseen”, kertoo allianssin talotekniikasta vastaava Heikki Kuivaniemi Suomenlinnan hoitokunnasta.

”Arella on erittäin hyvät kokemukset aiemmista allianssihankkeista ja siksi olemme iloisia päästyämme mukaan Suomenlinnan tunnelin allianssiurakkaan. Saamme tästä myös arvokasta kokemusta huonokuntoisen tunnelin talotekniikan korjaustyöstä. Uskon, että allianssimallin ansiosta tämän hankkeen toteutus on ketterää ja kaikille osapuolille innostavaa”, kertoo aluejohtaja Kai Nurho Aresta.

Aren kokemuksen mukaan allianssimalli luo positiivista yhteistyötä ja vältetään tyypilliset työmaiden ongelmat. Kun kaikki osapuolet ovat sitoutuneet yhteiseen päämäärään, voidaan materiaalit hyväksyä joustavasti, resurssit käyttää tehokkaasti ja saavuttaa taloudellisia hyötyjä sekä tilaajalle että toteuttajille.

Suomenlinnan tunneli otettiin käyttöön vuonna 1981, ja se on päässyt huonoon kuntoon. Tunnelin vuotovedet ovat mm. aiheuttaneet korroosiota teknisille järjestelmille. Myös ilmastointi ja valaistus kaipaavat korjaamista. Korjaushankkeessa kalliota tiivistetään ja lujitetaan vuotovesien vähentämiseksi sekä turvallisuuden parantamiseksi. Tunnelin omaa toimintaa ylläpitävä talotekniikka uusitaan kokonaan. Lisäksi hankkeen yhteydessä keskitetään tunnelissa kulkevia kunnallistekniikan järjestelmiä.

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 900 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>