Viimeisimmät julkaisut

Antilooppi jatkaa ketterää kasvua Helsingissä ostamalla maamerkkikiinteistön Auratumilta

antilooppiTänä syksynä perustettu kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi jatkaa nopeaa kasvuaan ostamalla Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoimalta rahastolta toimistokiinteistö Hämeentie 19:n Sörnäisten metroaseman lähellä. Kiinteistöön kuuluu kolme rakennusta, joiden vuokrattava pinta-ala on noin 22 500 neliömetriä. Hämeentie 19 toimistokokonaisuus on rakennettu alkujaan OTK:n pääkonttoriksi useassa vaiheessa vuodesta 1933 alkaen, ja viime vuosina siihen on tehty laajoja peruskorjauksia. Kiinteistössä on tällä hetkellä  useita vuokralaisia, joista suurimpina muun muassa Restel Oy, Seure Henkilöstöpalvelut Oy sekä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Nyt tehty kauppa tukee Antiloopin kasvustrategiaa, jonka mukaisesti se ostaa, kehittää ja hallinnoi toimistokiinteistöjä hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin metropolialueella. Antiloopin strategisena tavoitteena on nousta Suomen suurimpien kiinteistösijoitusyhtiöiden joukkoon seuraavien viiden vuoden aikana. Antilooppi on jo merkittävä kiinteistöomistaja Helsingin itäisen kantakaupungin alueella, jossa se omistaa muun muassa Ympyrätalon ja Sörnäistenkatu 1:n kiinteistöt Hakaniemessä ja Kalasatamassa.

Kiinteistökaupan arvo on noin 50 miljoonaa euroa, joka vastaa noin 7,3%:n alkutuottoa. Kaupan myötä Antilooppi omistaa yhteensä 16 kohdetta, joiden kokonaisarvo on lähes 500 miljoonaa euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 250 000 neliömetriä. Antilooppi kartoittaa jatkuvasti uusia toimistosijoitusmahdollisuuksia Helsingin metropolialueella pitkän aikavälin omistusta ja kehitystä varten.

Antiloopin neuvonantajana kaupassa toimi sen operatiivinen partneri Exsmith Oy, joka  on Cavendo Ab:n ja Mrec Oy:n perustama yhteisyritys.

Lisätietoja:

Ville Mannila, +358 50 305 5982 ville.mannila@mrec.fi

Joakim Karlsson, +46 73 699 1370 jk@cavendo.se

Antilooppi Ky on uudenlainen, pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö. Kehitämme omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo Hakaniemessä, Nokian nykyinen pääkonttori Espoon Karaportissa sekä Finnairin pääkonttori Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 250 000 neliömetriä. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring.

Auratum Kiinteistöt Oy on osa Auratum-konsernia, jonka liiketoimintaan kuuluvat kiinteistöliiketoiminta ja pääomasijoitustoiminta. Auratum Kiinteistöt harjoittaa kiinteistökehitystoimintaa keskittyen mm. laadukkaisiin asuntokohteisiin ja liikekiinteistöihin. Lisäksi yhtiö hallinnoi kiinteistöpääomarahastoja. 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>