Viimeisimmät julkaisut

Antiloopin Aviapoliksen kaavamuutosehdotus eteni Vantaan hallinnossa

Antilooppi on tehnyt kaavamuutosehdotuksen, joka toteutuessaan muuttaa Vantaan Aviapoliksessa sijaitsevan Tietotie 11:n toimisto- ja hotellirakennusten alueeksi. Samalla ehdotetaan Tietotie 9:n asemakaavaan päivitystä vastaamaan sen nykyistä käyttötarkoitusta.

Tietotie 11.

Toimistokiinteistöihin keskittyneen kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin asemakaavan muutosehdotus Vantaan Aviapoliksessa koskee Antiloopin omistamia tontteja osoitteissa Tietotie 9 ja 11. Tietotie 9:ssä sijaitsevassa toimistorakennuksessa on nyt mm. Finnairin ja Vehon pääkonttorit.

Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 3,8 hehtaaria.

Antilooppi hakee tonteille yhtenäistä kaavaa. Kaavoitettavan rakennusoikeuden laajuus tontille Tietotie 11 on merkittävä, noin 30 000–35 000 kerrosneliötä. Tontilla 9 on jo käytettyä rakennusoikeutta noin 23 000 kerrosneliötä.

“Tietotie 9:n osalta asemakaavan on tarkoitus olla toteava, kun taas Tietotie 11:n osalta se mahdollistaa tulevan kehittämisen”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

Vantaan kaupunki piti aloituskokouksen asemakaavan muutosehdotuksesta tiistaina 19.5.2020. Kokouksessa sovittiin suunnitelman jatkotyöstöstä esitetyllä pohjalla. Muutosehdotus on suunnitelman mukaan tarkoitus käsitellä kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kaupunginhallituksessa kevään 2021 aikana.

Sahin mukaan ehdotuksessa olevan kokonaisuuden on tarkoitus palvella käyttäjien tarpeita pitkälle tulevaisuuteen.

“Lentokentän läheisyys, tilojen muuntojoustavuus, ravintola- ja hyvinvointipalvelut, yöpymismahdollisuus ja korttelin sisällä oleva vihreä keidas tekevät konseptista ainutlaatuisen”, Sahi sanoo.

Rakennusten kaavasuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit Soini & Horto Oy.

Tietotie 9 ja 11 ovat osa isompaa Aviapolis Core -suunnitelmaa. Suunnitelma pyrkii luomaan alueen urbaaniksi kävely-ystävälliseksi lentokenttäkaupungiksi, jossa työ, asuminen, palvelut ja luonto kohtaavat.

Ruotsalaisen C.F. Möller Architects -toimiston luoman viitesuunnitelman tarkoitus on luoda uudenlainen kaupunkimalli, jollaista ei ole missään muualla.

Vantaan kaupungin Aviapoliksesta vastaavan projektijohtaja Arja Lukinin mukaan Aviapolis Coren yhtenä vertailukohtana pidetään Amsterdamin Schipholin aluetta.

“Antiloopilta on ollut hieno oivallus lähteä kehittämään aluetta ja työympäristöjä pelkkien rakennusten sijaan. Näin kiinteistökehittäjät ovat toimineet myös Schipholissa”, hän sanoo.

“Antiloopin tekemä valmistelutyö tukee lentokenttäkaupungin ideaa erinomaisesti. Tietotie 9-11 on myös sijaintinsa puolesta keskiössä ja yksi alueen toiminnallisista solmukohdista.”

Kaavamuutoksesta saa lisätietoa Vantaan kaupungin sivuilta.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>