Viimeisimmät julkaisut

Älytela vähentää seisokkeja

Paperikoneiden seisokit tuovat kustannuksia, kun tehdas tai tuotantolaitos pysähtyy. Turhia seisokkeja voidaan kuitenkin myös välttää. Uusin kotimainen innovaatio, etäluettava ja älykäs levitystela, tuo merkittäviä säästöjä. Se mahdollistaa täysin ennakoivan huollon, mittaamalla ja hallitsemalla esimerkiksi kosteutta sekä seuraamalla lämpötilaa ja rasvan laatua ja kuntoa.

Jouni Lehtosen mukaan peräti 90 % levitystelan laakerivioista johtuu telan sisään päässeestä vedestä. Älytela poistaa nämä ongelmat muun muassa seuraamalla sisäistä kosteutta ja tarkkailemalla lämpötilaa telan sisällä. Kuva: Ari-Pekka Ahonen

– Älytela tunnistaa ja havaitsee ongelmiin johtavat olosuhteet ennakoivasti. Järjestelmä tarkkailee telan nopeutta, mikä pidentää telan käyttöikää merkittävästi, älytelan lanseeranneen Finbow:n johtaja Jouni Lehtonen kertoo.

Vesi vanhin ongelmista

Pidemmän käyttöiän ja ennakoitavissa olevan huoltotarpeen lisäksi älytela kerää tietoa prosessin kehittämiseksi ja etälukee sekä hallitsee telan suuntaa turvallisesti. Älytelan ominaisuuksia ovat myös muun muassa hälytysjärjestelmä kriittisille nopeuksille sekä telan värähtelyn mittaus. Seuranta ja hälytykset toimivat pilvipalvelun kautta.

Peräti 90 % levitystelan laakerivioista johtuu telan sisään päässeestä vedestä. Vesi pääsee telan sisään yleensä telan päästä puutteellisen voitelun tai suurpainepesurin käytön seurauksena.

– Vesi vähentää rasvan liukumisominaisuuksia, mikä voi johtaa laakerivikaan. SmartBow-älytela poistaa nämä ongelmat seuraamalla sisäistä kosteutta, automatisoimalla telan pään rasvauksen ja tarkkailemalla lämpötilaa telan sisällä, Lehtonen kertoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>