Viimeisimmät julkaisut

Älyhana, pölytön hionta ja mobiiliappivalvonta – FinnBuild Highlights -tuotteet on valittu

finnbuild_kuvaFinnBuild Highlights -kilpailu esittelee FinnBuildin sekä sen samanaikaisten tapahtumien mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kisaan ilmoittautui 39 yritystä, joiden tuotteista ja palveluista tuomaristo valitsi seitsemän ehdokasta, jotka saavat Highlights-kunniamaininnan.

Tuomariston valitsemat tuotteet esitellään tapahtumassa omalla osastollaan. Uudistuneessa kisassa Highlightsien ajankohtaisin tuote eli ”Highlightsien Highlight” julkistetaan 13.10. messujen iltatilaisuudessa ja se palkitaan 3 000 euron Messusäätiöpalkinnolla.

FinnBuild Highlights Tuomariston Valinnat 2016

Congrid Oy, valvontaohjelmisto ja mobiiliappi

Congrid on rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan sekä valvontaan kehitetty ohjelmistokokonaisuus, joka koostuu mobiiliapplikaatiosta ja pilvipalvelusta. Ohjelman avulla pystyy tekemään rakennustyömaan TR-mittaukset, turvallisuushavainnot, laatutarkastukset, virhe- ja puutelistat mobiilisti. Ne tallentuvat pilvipalveluun, josta ne näkyvät kaikille projektin osapuolille tai niitä pystytään jakamaan sähköisesti eteenpäin. Ohjelmisto säästää työjohdon aikaa, helpottaa havaintojen ja tarkastusten tekemistä ja helpottaa myös tiedonkulkua työmaalla, kun raportit ja havainnot ovat jaettavissa sähköisesti. Myös laatu saadaan näkyväksi projektinosapuolille ja loppukäyttäjälle.
Congrid Oy, osasto 7d57, www.congrid.fi

Danfoss Oy Ab, Danfoss Link -lämmönohjausjärjestelmä

Danfoss Link -lämmityksenohjausjärjestelmän avulla kodin huonelämpötilat voidaan helposti ajastaa yksilöllisten tarpeiden mukaan.  Lämpötila voidaan muun muassa säätää yöllä viileämmäksi, ja jos asunnossa ei päiväsaikaan oleskella, lämpötilaa voidaan laskea ja palauttaa se automaattisesti mukavuustasolle ihmisten tullessa kotiin. Järjestelmä muodostuu Danfoss Link CC Wi-Fi -keskusyksiköstä, joka ohjaa ja ajastaa huonekohtaisia lämmityslaitteita ja jonka avulla voidaan ohjata ja ajastaa päälle/pois-toiminolla myös kodin muita sähkölaitteita. Järjestelmä on langaton, käytettävissä älypuhelimen kautta ja jälkiasennettavissa myös remontointikohteisiin. Järjestelmä lisää asumismukavuutta ja säästää energiaa.
Danfoss osasto 6d79, www.smartheating.danfoss.fi

HögforsGST Oy, HybridiLTO-lämmöntalteenottojärjestelmä

HybridiLTO-järjestelmä käy lämmöntalteenottojärjestelmäksi kohteisiin, joissa on käytössä vain poistoilmanvaihto, ja joihin perinteistä lämmön talteenottoa ei voida rakentaa kustannustehokkaasti. HybridiLTO-järjestelmän avulla lämmitetään sekä kiinteistön lämmitysverkostoa että käyttövettä. Siirto lämpöpumpulta kiinteistön tarpeisiin tapahtuu GST-hybridikeskuksen sekä siihen integroidun FIKSU-automaatiojärjestelmän avulla. Järjestelmä tekee rakennuksesta huomattavasti energiatehokkaamman. Automaatiojärjestelmä optimoi myös muilta osin kiinteistön lämmityksen, mikä osaltaan pudottaa lämmityskuluja.
HögforsGST Oy, osasto 6a73, www.hybridilto.fi

Oy KWH Mirka Ab, pölytön verkkohiontakonsepti

Mirka-verkkohiontakonsepti mahdollistaa ensimmäisenä maailmassa pölyttömän hionnan, laadukkaamman lopputuloksen ja terveellisemmän työympäristön. Abranet-verkkohiomatuotteiden ansiosta hiomapöly poistuu hiottavan pinnan ja hiomaverkon väliltä tuhansien reikien kautta. Tämä parantaa hiomatehoa ja pidentää tuotteen käyttöikää. Verkkorakenteen ansiosta tuote ei tukkeudu eikä pilleröidy. Jatkuvan pölynpoiston vuoksi hiottava pinta pysyy puhtaampana, työnvalmistumisen seuraaminen on helpompaa ja pinnan ylihiominen voidaan välttää. Hiomapöly poistuu erittäin tehokkaasti, minkä ansiosta työympäristö pysyy pölyttömänä ja aiempaa terveellisempänä. Mirkan verkkohiontakonsepti tarjoaa pölyttömän hionnan kokonaisratkaisuja myös rakentamiseen ja remontointiin. Abranet on kotimainen innovaatio.
Oy KWH Mirka Ab, osasto 6m97, www.mirka.fi

Lammin ikkuna Oy, Lammin Signal Window®

Ikkunoiden tavanomaiset selektiivilasit vaimentavat matkapuhelinsignaalin etenemistä ikkunan läpi, jolloin puhelut saattavat pätkiä ja katkeilla ja pahimmillaan kenttä puuttua kokonaan. Lammin Ikkuna Oy:n kehittämänä Signal Window® -ominaisuus läpäisee matkapuhelintaajuudet (2G, 3G, 4G/LTE) tavanomaista tehokkaammin. Ominaisuus ei heikennä ikkunan U-arvoa ja mahdollistaa puhelinsignaalin voimakkuuden moninkertaistumisen olosuhteista riippuen. Ikkuna ei poikkea muilta ominaisuuksiltaan tavallisesta ikkunasta ja se parantaa matkapuhelimen kuuluvuutta sisätiloissa.
Lammin Ikkuna Oy, osasto 1e21, www.lammin.fi

Oras Oy, Oras älykäs, etäkäytettävä pesukoneventtiili

Oraksen älykäs pesukoneventtiili (Oras nro. 272 100) voidaan asentaa sekä kuuma- että kylmävesilinjaan. Se käsittää älykkään painonapin, ohjausyksikön ja elektronisen venttiilin, jonka aukioloaika on asetettu 3 tuntiin. Se sulkeutuu automaattisesti pesuohjelman jälkeen, lisää turvallista vedenkäyttöä ja vähentää vesivahingon vaaraa. Helppokäyttöisen painonapin ansiosta tuote soveltuu myös seniorikotitalouksille tai liikuntarajoitteisille.
Oras Oy, osasto 6b71, www.oras.com/fi/consumer/

Uponor Oy, Uponor R2i Kasetti

Uponor R2i Kasetin avulla kerrostalon käyttövesi- ja viemäriputkistojen uusiminen voidaan toteuttaa mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti ja siten, että haitta asumiselle on mahdollisimman lyhyt. Tuotteen ansiosta putkinousun sisältämät viemäri- ja käyttövesiputket voi vaihtaa saneeraus tai huoltotoimenpiteiden yhteydessä vesieristettä rikkomatta. Näin seuraava mahdollinen linjasaneeraus nopeutuu entisestään. Linjasaneerauksessa aikaisemmin nousuhormisto on tahdistanut muuta rakentamista. Uuden R2I-kasetin ansiosta saneerausaika lyhenee ja talotekniikan tahdistava vaihe poistuu.
Uponor Oy, osasto 6c79, projektipalvelu@uponor.com

Voittaja julkistetaan FinnBuildin iltajuhlassa 13.10.2016

FinnBuild Highlights -kilpailun voittaja julkistetaan tapahtumakokonaisuuden iltajuhlassa 13.10.2016. Valittu tuote palkitaan 3 000 euron arvoisella, Suomen Messusäätiön rahoittamalla palkinnolla, joka suunnataan kansainvälistymiseen. Valintaraatiin kuuluivat Laura Apilo (VTT), Jukka Pekkanen (Rakennusteollisuus RT ry), Ilkka Salo (Teknologiateollisuus ry) ja Reijo Kangas (TEKES).

Samassa iltajuhlassa jaetaan myös Rakenna viisaasti-, Rakennusalan digitalisaation edistäjä-, Rakentamisen laatuteko-, Sweco Hackathon Awards- ja Vuoden työmaa -palkinnot.

Samaan aikaan FinnBuildin kanssa myös InfraExpo, urheilupaikkarakentamisen Arena, viherrakentamisen Vihertek ja Jäte, Vesi, Ympäristö. Messukeskuksessa, Helsingissä 12.–14.10.2016.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>