Viimeisimmät julkaisut

Ähtäriläinen perheyritys Muovilami Oy täyttää 50 vuotta

50-vuotisjuhlavuottaan juhliva Muovilami Oy on esimerkki suomalaisesta menestystarinasta. Ajoittaisista haasteista huolimatta, yhtiö on pystynyt kasvamaan, työllistämään ja tekemään tulosta pohjalaisella periksiantamattomuudella ja loppuun asti hiotuilla tuotteillaan. Samalla yhtiö on historiansa aikana kouluttanut uuden alan ammattikunnan Ähtäriin.

Kuva: Muovilami Oy

Kuva: Muovilami Oy

Muovilami Oy perustettiin syksyllä 1966. Idea lujitemuoviovien valmistamiseen syntyi syksyisellä metsästysreissulla Ähtärissä. Aluksi yhtiön hallitus kaavaili lujitemuoviovien tuontia Ruotsista, mutta lopulta päätyikin haastavampaan vaihtoehtoon: ovien valmistamiseen Ähtärissä. Ensimmäiset ovet näkivät päivänvalon Ähtärin entisellä kansakoululla vuodenvaihteessa 1966-1967. Yhtiön 50-vuotiseen historiaan mahtuu sekä ylä- että alamäkiä, kuten raju tulipalo, useita laajennuksia sekä tytäryritysten perustaminen Ruotsiin ja Englantiin. Ovien lisäksi yhtiö on historiansa aikana valmistanut myös esimerkiksi uima-altaita, moottorikelkkojen konepeittoja sekä suosittuja LAMI-veneitä aina vuoteen 1994 saakka. Tänä päivänä Muovilami Oy on yksi Euroopan suurimmista lujitemuoviovien valmistajista ja LAMI-ovia on toimitettu yli 250 000 ympäri maailmaa, tuhansille tyytyväisille asiakkaille.

Virallisesti yhtiön perustamisesta tulee 50 vuotta sunnuntaina 25. syyskuuta, mutta vastaanotto järjestetään Muovilami Oy:llä perjantaina 21. lokakuuta klo 12.00 alkaen.

Juhlavuoden kunniaksi FM Annastiina Henttinen on kirjoittanut Tarina LAMI-oven takana -kirjan.

– Ajatus yrityksen historiakirjan kirjoittamisesta syntyi hallituksen kokouksessa syksyllä 2014, kun mietittiin miten juhlistetaan yrityksen puolen vuosisadan mittaista toimintaa. Mielestäni kirja tarjoaa hyvän kuvan pienen suomalaisen teollisuusyrityksen kehittymisestä vaikeuksien kautta menestyneeksi kotimaan ja viennin toimijaksi, kuvailee yhtiön perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja (1966-2010), nykyisin hallituksen puheenjohtajana toimiva Esko Aho.

Muovilamin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä LAMI-oville riittää kysyntää maailmalla.

– Etunamme on, että valmistamme pitkälle räätälöityjä erikoistuotteita. Tuotteemme on kehitetty 50 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla olosuhteisiin, joissa ovirakenteilta vaaditaan tavallista enemmän. Investoimme tuotantoon, kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja kuuntelemme asiakkaitamme, jotta pystymme tarjoamaan ensiluokkaisia LAMI-ovia eri käyttötarkoituksiin ja kohteisiin – siksi olemme pystyneet toimimaan menestyksekkäästi vaikka taloustilanne maailmalla onkin pitkään ollut haastava, yhtiön toimitusjohtaja Jaana Aho kertoo.

www.lamidoors.fi

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>