Viimeisimmät julkaisut

Ahlsellin uusi myyntijohtaja Antti Holopainen: ”Teknisen kaupan tulevaisuus on nettimyynnissä ja teollisessa internetissä”

Pohjoismaiden johtava teknisen kaupan ammattilainen Ahlsell ilmoittaa, että yhtiön uutena myyntijohtajana on aloittanut Antti Holopainen, 46

Kuvassa: Antti Holopainen Ahlsell

Hyvinkää, 24.1.2018 –  Antti Holopainen siirtyi Ahlselille Samsung Electronicsilta, jossa hän työskenteli myyntijohtajana. Hänen aiempia työnantajiaan ovat olleet muiden muassa Nokia, jossa Holopainen toimi Baltian alueen myyntijohtajana. Holopainen tuo mukanaan vankkaa kokemusta johtotehtävistä ja myynnin tehostamisesta.

– Tekninen myynti on pysynyt pitkään samanlaisena Suomessa. Se vaatii merkittäviä uudistuksia pitkällä tähtäimellä, joten tartuin mielelläni Ahlsellin tarjoamaan haasteeseen. Rakennusteollisuuteen liittyvä kauppa elää tällä hetkellä murroksessa ja käy läpi samoja kehitysvaiheita kuin mitä mobiilialalla on jo nähty. Minulle on todella motivoivaa päästä konseptoimaan esimerkiksi myynnin sähköistymistä ensimmäisten joukossa tällä toimialalla Suomessa, Holopainen kertoo.

Ahlsell Suomi on täyden palvelun teknisten tuotteiden tukkuliike ja johtava pohjoismainen toimija. Se tarjoaa laajan valikoiman LVI-, sähkö-, rakennus ja teollisuusalan tuotteita sekä kattavan monialaisen asiantuntijaosaamisen 35 liikkeestä ympäri Suomea. Heillä on käytössä alan paras sähköisen kaupan osaaminen ja kattavin nettikauppa.

Holopaisen mukaan juuri myynnin sähköistyminen sekä IoT eli teollinen internet ovat avaimia teknisen kaupan menestykseen tulevaisuudessa.

– Jo kolmasosa Ahlsellin kaupankäynnistä tapahtuu sähköisissä kanavissa, mikä on alan paras luku Suomessa. Meillä on laaja pohjoismainen myymäläverkosto, mutta nettimyynti parantaa tavoitettavuuttamme merkittävästi ja kasvattaa asiakaskuntaamme.

– Asiantuntevien IoT-ratkaisujen tarjoaminen on myös olennaisen tärkeää, koska rakennuksissa käytettävä tekoäly kasvaa koko ajan. Suunnittelemme asiakkaille sen avulla ekologisia ratkaisuja, jotka vähentävät muun muassa energian- ja vedenkulutusta. Tällainen ratkaisu voi olla esimerkiksi aurinkosähkötuotantojärjestelmä.

Myynnin sähköistymisen lisäksi Holopainen haluaa kehittää Ahlsellin myymälöissä asiantuntijoiden kanssa käytävää kauppaa.

– Visioni on lisätä tuotteidemme ja palvelumme arvoa asiakkaidemme silmissä tarjoamalla entistä asiakaslähtöisempää palvelua. Pyrimme kehittämään henkilöstömme osaamista siten, että yhä useampi pystyy antamaan asiantuntevia neuvoja esimerkiksi IoT-kokonaisuuksiin liittyen.

Ahlsellin varastossa on lähes 60 000 tuotetta ja tilattavissa olevia tuotteita löytyy lähes 250 000. Valikoimaa laajennetaan jatkuvasti ja mukaan lisätään uusia tuotealueita.

– Emme ainoastaan myy tuotteita, vaan autamme myös tarvittaessa laitteiden asennuksessa ja huoltamisessa. Lupaamme olla aina lähellä asiakkaitamme ja luotettava kumppani tulevaisuuden haasteiden ratkaisemisessa, oli sitten kyse teollisesta internetistä, robotiikasta tai jostain vielä tuntemattomasta innovaatiosta.

 

Ahlsell on johtava teknisen kaupan ammattilainen Pohjoismaissa. Ahlsell tarjoaa alan laajimman valikoiman LVI-, Sähkö-, Teollisuus- sekä Kylmä-tuotteita ja palveluita. Kattavan toimipaikkaverkoston ja tehokkaan logistiikkamme ansiosta olemme vahva kumppani sekä asiakkaille että tavarantoimittajille. Ahlsell-konsernin liikevaihto on noin 2,3 miljardia euroa. Ahlsellilaisia on yhteensä noin 4 600, joista 570 Suomessa. Toimipaikkoja Ahlsellilla on Pohjoismaissa yli 250, joista 34 Suomessa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>