Kuva: Monolith Geber

Vessanpytystä saa sisustuselementin Geberit Monolith -säiliömoduulilla

Kulmikas Geberit Monolith kätkee sisälleen wc:n huuhtelusäiliön.

Pienessä kylpyhuoneessa ja wc:ssä tila on kortilla. Kun tilaa on vähän, apuun kaivataan selkeitä, visuaalisia ratkaisuja. Wc:n huuhtelusäiliön voi muuttaa sisustuselementiksi kapealla, lasipintaisella Monolith-säiliömoduulilla, johon voi yhdistää haluamansa keraamisen wc-istuimen. Vessanpytyn muodonmuutos uudistaa kylpyhuoneen ilmeen moderniksi remontin yhteydessä. Asennus onnistuu yleensä suoraan vanhoihin vesi- ja viemäriliitäntöihin. Remontti nopeutuu ja sen kustannukset laskevat, kun seiniä ja lattioita ei tarvitse piikata. Älykkäällä Geberit Monolith Plus -säiliömoduulilla kylpyhuoneeseen voi lisätä myös tunnelmavalaistuksen ja integroidun hajunpoiston.

– Jos vanhan kylpyhuoneen ilmeeseen halutaan selkeää muutosta, Geberit Monolith -moduulilla sisustukseen saa ihan uudenlaista raikkautta ja kulmikkuutta. Mitoiltaan kompakti Monolith-säiliömoduuli kätkee sisälleen wc:n huuhtelusäiliön. Siihen voi yhdistää joko seinä- tai lattia-wc:n istuimen sen mukaan, missä viemäri sijaitsee, kertoo Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

Geberit Monolith -säiliömoduulit sopivat erityisen hyvin pieniin kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin, joihin kaivataan lisää tilan tuntua. Niiden syvyys on vain 10 senttimetriä. Korkeudeksi voi valita 101 tai 114 senttimetriä. Näin wc-istuimen voi sijoittaa tarvittaessa vaikka ikkunan alle tai tilaan, jossa kalteva harjakatto laskee jyrkästi seinää kohden. Tällaisia haastavia tiloja syntyy erityisesti silloin, kun ylimääräinen wc tai kylpyhuone rakennetaan asuntoon jälkikäteen.

– Monolith-säiliömoduulin sisällä on samanlainen rakenne kuin Geberit Duofix-seinä-wc-elementissä, jolla seinä-wc:n huuhtelusäiliön saa asennettua seinän sisään. Monolithin asennusaika on kuitenkin huomattavasti lyhyempi, ja sitä voidaan käyttää kohteissa, joissa rakenteisiin ei haluta tehdä muutoksia. Siksi ne sopivat uudiskohteiden lisäksi erityisen hyvin kylpyhuoneiden remontointiin, Laakso huomauttaa.


Vaihtelua lasilla ja alumiinilla

Geberit Monolith -moduulin pintamateriaalit lasi ja alumiini antavat kylpyhuoneen sisustukseen särmää. Kestävästä turvalasista valmistettuun etupaneeliin on saatavana neljä eri värivaihtoehtoa: musta, valkoinen, tummanruskea umbra ja vaalea hiekka. Sivut ovat harjattua alumiinia. Materiaalit on helppo pitää puhtaina.

– Kylpyhuoneen kokonaisuuden voi muokata oman maun mukaiseksi, sillä Monolith-säiliömoduulin voi yhdistää useisiin keraamisiin wc-istuimiin. Pyöreitä, kaartuvia tai kulmikkaita muotoja valitsemalla voi joko korostaa Monolith-moduulin suoria linjoja tai tuoda niille vastapainoa, vinkkaa Laakso.

Geberitin omasta valikoimasta löytyy Monolith-säiliömoduulin mittoihin sopivia keraamisia wc-istuimia, kuten esimerkiksi Pozzi Ginori Fast. Lattiamallinen istuin on muotoiltu ilman perinteistä huuhtelukaulusta, mikä tekee siitä hygieenisemmän ja helpomman puhdistaa. Pozzi Ginori Fast -istuimessa huuhteluvesi tulee pienestä aukosta istuimen takaosasta, josta se ohjautuu ympäri posliinista istuinta ja valuu alas viemäriin. Näin koko istuin huuhtoutuu puhtaaksi. Seinä-wc voidaan toteuttaa Monolithiin esimerkiksi huuhtelukauluksettomalla IDO Glow -istuimella.

Säiliömoduulista on saatavana lisäksi älykäs Geberit Monolith Plus -malli, jossa integroitu hajunpoisto pitää kylpyhuoneen raikkaana keraamisen kennosuodattimen ja hiljaisen tuulettimen avulla. Lisätoimintona on väriä vaihtava ComfortLight-valaistus. Moduuli kätkee taakseen erivärisiä LED-valoja, jotka heijastavat miellyttävän epäsuoran valaistuksen kylpyhuoneeseen. Valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti läsnäolon tunnistavan sensorin avulla. Tunnelmaa luovan valaistuksen värivaihtoehtoja on seitsemän: magenta, lämmin valkoinen, valkoinen, turkoosi, sininen, oranssi ja keltainen. Päivän ja yön erottava kirkkaussensori säätää valon määrää vuorokaudenajan mukaan.


Maailmanlaajuisesti toimiva Geberit-konserni on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja. Geberitillä on vahva paikallinen edustus suurimmassa osassa Euroopan maista. Yritys valmistaa erittäin korkealaatuista saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa. Geberitillä on yli 30 tehdasta, joista 6 on Euroopan ulkopuolella. Konsernin pääkonttori on Rapperswil-Jonassa Sveitsissä, ja sen CHF 2,8 miljardin liikevaihtoa (2016) on tekemässä yli 12 000 työntekijää lähes 50 maassa. Geberit on listattuna Sveitsin pörssissä, ja vuodesta 2012 Geberitin osake on ollut mukana SMI:ssä (Swiss Market Index).

Geberitin palveluksessa Suomessa on noin 250 henkilöä. Suomen myynti, markkinointi ja hallinto toimii Vantaalla. Geberit Oy:n toimitusjohtaja on Kim Lövkvist, ja Tammisaaren keramiikkatehtaan johtajana toimii Matts Lundström.