Viimeisimmät julkaisut

Skanska rakentaa uuden Juslenia-rakennuksen Turkuun

Skanska ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden monikäyttäjärakennuksen rakentamisesta Turun vanhan Juslenia-rakennuksen paikalle Turun keskustaan. Urakkasopimuksen arvo on 69 miljoonaa euroa ja Skanska on hankkeen projektinjohtourakoitsija.

Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteyteen Yliopistonmäelle nouseva uudisrakennus valmistuu keväällä 2021 ja otetaan käyttöön saman vuoden syksynä. Rakennuksen kokonaislaajuus on 23 000 bruttoneliömetriä, ja se toimii yhdistävänä rakennuksena Åbo Akademilta Yliopistonmäelle siirryttäessä.

Vanhan Juslenia-rakennuksen purkutyöt on aloitettu ja Henrikinkadulle sijoittuvan uudisrakennuksen rakennustyöt alkavat arviolta alkuvuodesta 2019.

Rakennuksen pääkäyttäjiksi tulevat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Muita käyttäjiä ovat muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja kirjasto. Rakennukseen tulee opetus-, tutkimus- ja yritystilojen lisäksi myös kuntosali ja ravintola.

”Uusi konkreettinen yhteistyöalusta vahvistaa Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteistyötä ja mahdollistaa entistä paremmin kansainvälisen tason tutkimustyön. Samalla Turkuun muodostuu yksi Suomen vahvimmista luonnontieteiden keskittymistä.”, kertoo toimitusjohtaja Mauno Sievänen Suomen Yliopistokiinteistö Oy:stä.

Tehokkaat tilaratkaisut joustavaan käyttöön

”Tutkimus- ja laboratoriotilat asettavat korkeat vaatimukset rakentamiselle. Turun Yliopistonmäen mittavan hankkeen toteutus vaatii erikoisosaamista ja kaikkien osapuolien saumatonta yhteistyötä. Skanskalla on vahva kokemus erikoistalotekniikkaa vaativista projekteista ja nyt tätä osaamista päästään jälleen hyödyntämään yhdessä Skanska Talotekniikan kanssa”, sanoo Skanskan työpäällikkö Tom Laihi.

Rakennuksen tilaratkaisuista tehdään monikäyttöisiä, joustavia ja käyttäjien tarpeita palvelevia moderneja tiloja. Ratkaisuilla varmistetaan tilojen tehokas käyttö kaikille rakennuksen tuleville käyttäjille.

Kuusikerroksinen rakennus jakautuu laboratorio- ja toimistovyöhykkeeseen, joiden väliin sijoittuu koko rakennuksen korkuinen valoaula. Viidennen ja kuudennen kerroksen julkisivut ovat lasiseinää ja valoaulan verhoilee rakennuksen ulkopuolelta sisälle asti ulottuva kaareva puurimaseinä. Pääsuunnittelijana toimii Piia Viitanen Aihio Arkkitehdit Oy:sta.

Rakentamisessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita, ja rakennukselle tavoitellaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-tasoa. Olemassa olevien parkkipaikkojen kylkeen lisätään kaksi latauspistettä sähköautoille sekä kaksi esteetöntä autopaikkaa. Lisäksi hankkeessa rakennetaan erillinen, valaistu pyöräkatos 44 polkupyörälle. Kattamattomia pyörätelineitä tontilta löytyy 190 kpl.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail