Uutiset

YIT:ltä uusi ratkaisu osa-aikaiseen asumiseen kaupungeissa

YIT tuo matkailukeskuksista tutun Chalets-loma-asumisen ominaisuudet kaupunkiympäristöön. Suites-huoneistot on tarkoitettu osa-aikaiseen asumiseen täysin varustelluissa huoneistoissa ja palveluihin kytkettynä. Palvelukumppani Forenomin edelleen vuokraamat Tampereen ja Lahden Suites-huoneistohotellit täydentävät kaupunkien majoitustarjontaa sijoittuen perinteisten hotellien ja vuokra-asuntojen väliin.

Suites-huoneistojen omistajat, yksityishenkilöt ja yritykset voivat antaa huoneistonsa kokonaan Forenomin edelleen vuokrattavaksi ja hyödyntää siitä saatavan veroedun. Osa-aikaisesti asuntoaan tarvitsevat voivat antaa oman käytön ulkopuoliset aikansa edelleen vuokrattavaksi. Vuokrauksen lisäksi Forenom hoitaa myös vastaanotto-, siivous- ja liinavaatepalvelut. Huoneistokoot vaihtelevat 32,5 m2:n yksiöistä yli 60 m2:n kahden makuuhuoneen saunallisiin kolmioihin. Suites-majoitus sopii väliaikaisasumiseen, lomailuun sekä projektityöntekijöille.

Tampere Suites -huoneistohotelli rakennetaan kylpylämäiseksi saneeratun Pyynikin uimahallin yhteyteen. Huoneistohotellin uimahalliin yhdistävään väliosaan tulee vastaanotto-, ravintola- ja liiketilaa. Uudisrakennuskokonaisuuteen tulee yhteensä 87 huoneistoa. Forenom tarjoaa osaan huoneistoista sijoittajille suunnatun kiinteän vuokratuoton. Loput huoneistoista on tarkoitettu osa-aikaiseen asumiseen. Hankkeen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Lahti Suites -huoneistohotelli tulee sijaitsemaan Sibeliustalon viereisellä tontilla, Vesijärven rannan tuntumassa. Kohde rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuu 53 huoneistoa sekä vastaanotto-, ravintola- ja liiketilat. Suites-huoneistot palvelevat sekä Sibeliustalon kävijöitä että Lahden alueella hieman pidempäänkin majoittuvia. Hankkeen kokonaisarvo on noin 23 miljoonaa euroa.

Kohteiden ennakkomarkkinointi käynnistyy elokuussa 2012 ja kohteet valmistuisivat 2014.

YIT:n Suites-huoneistot ja Chalets & Villas -loma-asunnot ovat täysin kalustettuja ja varusteltuja omistusasuntoja, jotka voi halutessaan liittää myös vuokrauspalveluun. Vuokrauspalveluun liittyneet omistajat voivat lomailla muissa YIT:n Suites, Chalets & Villas -kohteissa puoleen hintaan. Tämä laajentaa ympärivuotisia käyttömahdollisuuksia entisestään.

YIT:n Chalets -konseptin mukaisia loma-asuntoja on jo yli 650 kappaletta. Niitä on valmiina tai rakenteilla Ylläksellä, Saariselällä, Levillä, Ukkohallassa, Rukalla, Vuokatissa, Lappajärvellä, Tahkolla, Sappeessa, Vanajanlinnassa, Vierumäellä ja Imatran kylpylän alueella.

Lisätietoja:
Marko Oinas, yksikönjohtaja, YIT Suomen rakentamispalvelut, Loma-asuminen, marko.oinas@yit.fi
Ilkka Kääriäinen, aluejohtaja, YIT Suomen rakentamispalvelut, Tampereen alue, ilkka.kaariainen@yit.fi
Jukka Pohjola, aluejohtaja, YIT Suomen rakentamispalvelut, Kaakkois-Suomi, jukka.pohjola@yit.fi
Johannes Kangas, toimitusjohtaja, Forenom Oy, johannes.kangas@forenom.fi

Linkki Tampere Suites -esittelysivustoon: www.tamperesuites.fi

Lisätietoa hankkeista: www.yit.fi/loma-asunnot

YIT viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2012. Yhtiö perustettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1912. Tänä päivänä YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2011 YIT:n liikevaihto oli noin 4,4 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

Forenom on tilapäisiin majoitusratkaisuihin ja relocation-palveluihin erikoistunut yritys. Forenom on Baronan tytäryhtiö ja perustettu vuonna 2001. Vuonna 2011 Forenomin liikevaihto oli 19 Meur. Forenomilla on yli 1600 asuntoa vuokrattavanaan. Forenomin palvelut koostuvat kolmesta osa-alueesta: majoituspalveluista (kalustetut lyhytaikaiset asunnot ja huoneistot), relocation-palvelusta ja asuntovarainhoidosta. Forenom toimii Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa, sekä lisäksi Tukholmassa, Pietarissa ja Tallinnassa. www.forenom.fi