Uutiset

YIT:lle jo toinen Kehäradan aseman toteutus

YIT on valittu Kehärata-projektiin kuuluvan Vantaan Ruskeasannan asemavarauksen sisustusurakan toteuttajaksi. Urakan arvo on noin 28 miljoonaa euroa ja se käsittää rautatieaseman rakentamisen, putki-, ilmanvaihto- ja sähkötyöt sekä tunneliosuuden sisustustyöt. Maan alle rakennettavan aseman rakennustyöt on aloitettu huhtikuussa ja ne kestävät noin kaksi vuotta.

YIT toteuttaa Ruskeasannan lisäksi myös Kehäradan Aviapoliksen aseman, jonka rakennustyöt ovat jo alkaneet. Molemmat asemat sijoittuvat kymmenien metrien syvyyteen maan alle, mikä edellyttää monipuolista osaamista ja kokemusta maanalaisesta rakentamisesta.

- YIT:llä on pitkä kokemus vaativista väylähankkeista ja olemme parhaillaankin toteuttamassa hankkeita, joista voimme hyödyntää kokemuksia myös Kehäradan kohdalla. Projektiorganisaatiomme koostuu sekä pitkän kokemuksen omaavista että uusista, nuorista ammattilaisista, joilla on asiantunteva, työturvallisuuspainoitteinen ja reipas ote, kertoo YIT:n Infrapalveluiden rakennusteknisistä töistä vastaavan yksikön johtaja Petri Vuokila.

YIT on toteuttanut myös Kehäradan aiempia rakennusvaiheita. YIT on louhinut Aviapoliksen ratatunnelit ja aseman sekä Ruskeasannan ajotunnelin.

- Ruskeasannan aseman toteutuksessa hyödynnämme YIT:n monipuolisuutta kokonaisuutena, kun yhdistämme parhaan osaamisemme ja palvelumme infra- ja toimitilarakentamisessa sekä kiinteistötekniikassa, sanoo liiketoimintaryhmänjohtaja Riku Mandelin Kiinteistöteknisistä palveluista.

YIT on merkittävä toimija suurissa väylähankkeissa. Länsimetron eri vaiheiden urakoista YIT on toteuttanut kuusi ja on hankkeen suurin yksittäinen urakoitsija. YIT on mukana myös molemmissa tänä vuonna aloitetuissa E18-väylähankkeissa, joita ovat Koskenkylä-Kotka -tie sekä Haminan ohikulkutie. 
 
Lisätietoja:
Petri Vuokila, yksikön johtaja, YIT Rakennus Oy, Infrapalvelut, Rakennustekniset työt,
Tapio Salo, yksikön johtaja, YIT Rakennus Oy, Toimitilat, Liikerakentamispalvelut,
Riku Mandelin, liiketoimintaryhmänjohtaja, YIT Kiinteistötekniikka Oy, Talotekniikkaratkaisut,

 
YIT OYJ
 
YIT viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2012. Yhtiö perustettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1912. Tänä päivänä YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2011 YIT:n liikevaihto oli noin 4,4 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.yit.fi