Uutiset

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskuksen peruskivi muurattiin Jyväskylässä

Jyväskylän Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskuksen ensimmäisen vaiheen rakentaminen on edennyt peruskiven muuraukseen. Elinkaarimallilla toteutettavan keskuksen peruskiven 11.6. muurannut hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen korosti puheessaan turvallisen oppimisympäristön merkitystä.

- Rakentuva Huhtasuon koulukeskus tulee olemaan alueensa asukkaiden kohtaamispaikka ja tarjoaa valmistuessaan modernin oppimisympäristön uutta teknologiaa hyödyntäen. Koulukeskus on valmistuessaan alueen lasten ja nuorten hyvinvointia edistävä kasvun ja oppimisen keskus, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sanoi. 

Peruskiven muuraajina toimivat hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, kiinteistöjohtaja Esko Eriksson Jyväskylän kaupungin Tilapalvelusta ja toimitusjohtaja Juhani Pitkäkoski YIT-konsernista. Heidän lisäkseen muuraukseen osallistui hankkeen valmistelussa ja toteutuksessa mukana olevia sekä tulevien käyttäjien edustajia.

- Tämä on monessakin mielessä Jyväskylän kaupungin ja Tilapalvelun yksi merkittävimmistä kiinteistöhankkeista. Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskushanke on ensimmäinen elinkaari- ja kumppanuusmallilla toteutettava rakennushanke Jyväskylässä. Päätavoitteenamme on varmistaa loppukäyttäjille laadukkaat, turvalliset ja terveelliset toimitilat. Tässä toteutusmallissa palvelutuottaja, YIT, ottaa vastuun paitsi tilojen suunnittelusta ja rakentamisesta, myös tilojen kunnossapidosta ja toimintaympäristöstä koko sopimuskauden ajan. Tavoitteena ovat myös kustannussäästöt koko kiinteistön elinkaarella, kiinteistöjohtaja Esko Eriksson Jyväskylän kaupungin Tilapalvelusta kertoo.

- Olen iloinen, että voimme tässä hankkeessa tarjota Jyväskylän kaupungille osaamistamme koulu- ja päiväkotikeskuksen koko elinkaaren ajalle. Panostamme omassa kehitystyössämme työ- ja elinympäristöjen kehittämiseen ja erityisesti energian ja materiaalien tehokkaaseen käyttöön. Uskomme, että pystymme yhteistyössä Jyväskylän kaupungin Tilapalvelun kanssa luomaan hyvät edellytykset opiskeluun, työhön ja harrastustoimintaan kaikille Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskuksen käyttäjille, toimitusjohtaja Juhani Pitkäkoski YIT:stä sanoo.

 

Kasvun ja opin polku tuhannelle lapselle

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskus on Jyväskylän kaupungin 2000-luvun merkittävin peruspalveluinvestointi. Elinkaarihankkeena toteutettava kohde tarjoaa valmistuessaan vuonna 2015 kasvun ja opin polun 1000 lapselle ja nuorelle. Koulu- ja päiväkotikeskus sekä sen yhteyteen rakennettava täysimittainen liikuntahalli tulevat tarjoamaan ilta- ja viikonloppukäytössä tiloja myös monipuoliselle harrastustoiminnalle.

YIT toimii koulu- ja päiväkotikeskuksen palveluntuottajana, suunnittelee ja rakentaa kohteen sekä vastaa sen elinkaaren aikaisista palveluista vuoteen 2033 saakka.

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikokonaisuus toteutetaan kahdessa vaiheessa vuosina 2012 – 2015. Hankkeen ensimmäinen vaihe, päiväkodin ja erityiskoulun rakentaminen, käynnistyi maaliskuussa 2012 ja toiminta uusissa tiloissa pääsee käyntiin elokuussa 2013. Toinen vaihe, yhtenäiskoulu ja liikuntahalli, käynnistyy syksyllä 2013 ja valmistuu kesällä 2015.
 

Lisätietoja:

Mikko Räty, aluejohtaja, YIT Suomen rakentamispalvelut, puh. 0400 837 402, mikko.raty (at) yit.fi
Esko Eriksson, kiinteistöjohtaja, Jyväskylän kaupungin Tilapalvelu, puh. 0500 641 621, esko.eriksson (at) jkl.fi
 

YIT OYJ