Uutiset

Drakan FlexTube-valokaapelit nopeuttavat ja helpottavat optista kaapelointia

Drakan FlexTube

Draka on kehittänyt uudenlaisen valokaapelivalikoiman lähes kaikkiin FTTX-sovellutusten tarpeisiin. FlexTube®-mikromoduulin ansiosta asentaminen on helppoa ja siistiä eikä mikromoduulin aukaisu vaadi työkaluja.

Kaapelin käsittely on kolmanneksen nopeampaa kuin kerratun rakenteen ja tilansäästö huomattava mahdollistaen 720 kuitua 16 mm kaapelissa.

Drakan uudet FlexTube®-mikromoduuliin perustuvat valokaapelit tuovat entistä enemmän joustavuutta optiseen kaapelointiin. Optiset kaapelit voidaan toteuttaa huomattavasti suuremmalla pakkaustiheydellä. Samalla saavutetaan erinomainen asennettavuus.

FlexTube®-mikromoduulissa kuitunippu on päällystetty pehmeällä muovimateriaalilla. Tuloksena on erittäin taipuisa, käytännössä kuiva, lämpöstabiili ja tilaa säästävä elementti, jonka asennus ilman työkaluja on nopeaa ja siistiä.

Kuituihin pääsee käsiksi helposti ilman erityistyökaluja, mikä nopeuttaa asennustyötä ja ehkäisee kuituvaurioita. Kaapelien ja kuitumoduulien haaroitus kylkiotolla on helppoa ja mikromoduulit voidaan taivuttaa hyvinkin pienelle taivutussäteelle ilman lommahdusvaaraa.

Nyt myös mikrokanavakaapeleista voidaan tehdä kuitujen kylkiotot, koska FlexTube-mikromoduulit ovat lämpöstabiileja ilman kaapelin tukielementtejä. Sisäkaapeleista kylkiotto voidaan tehdä ilman kaapelin ylipituutta ja kaapelin vaipan katkaisua.

FlexTube®-kaapelien vaihtoehdot ulottuvat 6-kuituisesta aina 864-kuituiseen rakenteeseen ja mitä erilaisimpiin sovelluksiin. Käytettäessä taivutussietoisia BendBrightXS-yksimuotokuituja (G.657.A2) tai -monimuotokuituja voidaan moduuliniput asentaa pieniinkin jatkoskoteloihin.

Jopa 864-kuituinen kaapeli voidaan turvallisesti kieputtaa päätekotelon sisälle ilman riskiä vaimennuksen kasvamisesta. Taipuisuutensa ansiosta moduulinippu vie hyvin vähän tilaa myös varastoinnissa ja asennustilanteessa.

 

Tuoteryhmäpäällikkö Hannu Väätämöinen, puh. 010 566 3298

etunimi.sukunimi@draka.com www.draka.fi

Kuvagalleria

Drakan FlexTube
Drakan FlexTube
Drakan FlexTube